Eveniment cultural unic

Lucrări de Salvador Dali și Rembrandt vor ajunge la Constanța

700
Lucrări de Salvador Dali și Rembrandt vor ajunge la Constanța - evenimentcultural-1461503559.jpg

Articole recomandate

Muzeul de Artă Constanța invită constănțenii, miercuri, 27 aprilie, la expoziția "Biblia Sacra", a lui Salvador Dali!

Expoziția va cuprinde lucrări de litografie și grafică ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfânta Scriptură. Ele au fost create între 1963 și 1964 la îndemnul lui Giuseppe Albaretto. Originar, ilustrațiile au fost pictate în acuarelă, iar în 1970 au fost transpuse de Dali însuși în tehnica litografiei colore.

Muzeul de Artă va găzdui această prețioasă colecție, ce aparține germanului Thomas Emmlerling, manager de artă specializat pe grafica modernă, după ce, anul trecut, au poposit în mai multe muzee și biserici din Transilvania. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 27 aprilie - 14 iunie.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă invită, în data de 2 mai, la vernisajul expoziției "Rembrandt Van Rijn. Apogeul Artei Gravurii". Apogeul artei gravurii este o colecție de 273 de gravuri semnate de artistul olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn.

Rembrandt este autorul a 600 de picturi, 300 de gravuri și a peste 2.000 de desene, cea mai timpurie gravură a sa datând din 1626, pe când avea doar 20 de ani. De altfel, gravurile și nu picturile l-au făcut celebru în timpul vieții sale. Astfel, reputația lui Rembrandt se va clădi pe activitatea sa de gravor, mai degrabă decât pe cea de pictor. Prin măiestria de care a dat dovadă, Rem-brandt adaptează perfect gravura artei sale. Realizează teme biblice, scene de gen, peisaje, portrete, nuduri.

Expoziția este una itinerantă, anul trecut fiind vernisată în mai multe orașe din țara noastră, iar la Constanța va rămâne până în luna septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5996 secunde