Liceenii s-au deșteptat! Aleg facultățile după oportunitățile de salarii și ieșirile prin străinătate

721
4
Liceenii s-au deșteptat! Aleg facultățile după oportunitățile de salarii și ieșirile prin străinătate - fondliceenii-1479403549.jpg

Articole de la același autor

Parterul Liceului Teoretic "Ovidius" a fost luat cu "asalt", ieri, de elevii dornici să afle ultimele noutăți în ceea ce privește pasul următor, spre viața de student, cu prilejul celei de-a doua ediții a Târgului de universități și consiliere educativă "Drumul în carieră începe azi". 


În timp ce Lorela Florescu, președintele Consiliului Elevilor, consideră că un astfel de târg oferă o gamă largă de decizie încă din clasele a IX-a și a X-a, prof. Carmen Bucovală, director adjunct, apreciază interesele pe care le trezește un astfel de eveniment în rândul elevilor. 


"Urmărim să le oferim elevilor noștri cât mai multe informații valide legate de procedura de admitere, de oportunitățile de carieră viitoare. La finalul ediției de anul trecut, am avut un feedback foarte bun, acesta fiind și motivul pentru care ne-am decis să reluăm pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Pentru mulți elevi care au participat anul trecut, târgul a reprezentat momentul de decizie, de hotărâre în alegerea carierei", a mai adăugat prof. Bucovală.


Primul stand la care ne-am oprit a fost cel al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", unde l-am întâlnit pe studentul de anul I la Marină civilă - Navigație, Traian Rădulescu, tocmai din Cluj-Napoca. "Recunosc că am ales să vin la Academie datorită perspectivelor de viitor pe care mi le oferă. Și aici intră inclusiv satisfacția financiară, dar și faptul că, navigând pe mări și oceane, avem șansa de a vizita multe țări, să interacționăm cu diferite naționalități. Am fost pasionat de mic de acest domeniu, iar în clasa a XII-a mi-am dat seama că celelalte facultăți nu-mi ofereau un loc de muncă destul de solid și foarte bine plătit. Și am realizat că, în acest domeniu, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ești mai căutat, pentru experiența ta și calitățile dezvoltate în timp, exact ca și un doctor", a mai adăugat același boboc de anul I. 


Stelian Dimcică este student anul I, la Facultatea de Științe Economice a Universității "Andrei Șaguna", și ne-a declarat că el a încercat să-i convingă pe liceeni că această universitate, spre deosebire de altele din Constanța, oferă șansa unei experiențe practice în anii de studenție, așa încât, la final, absolventul care do-rește să se angajeze nu este chiar pe dinafară. 


La standul Academiei de Studii Economice București am întâlnit-o pe conf. univ. Viorela Dima, de la Facultatea de Relații Internaționale, care ne-a povestit de ce ar trebui liceenii din "Ovidius" să aleagă această instituție: "În primul rând, pentru că au șansa de a studia în Capitală, apoi, pentru că este prima universitate a țării din punct de vedere cronologic, dar și al statisticilor, este prima universitate pe studii economice din România și oferă foarte multe oportunități și de învățământ, dar și de carieră profesională. Conform unui studiu, în anul 2016, din promoția 2015, peste 54% din absolvenții noștri s-au angajat în mai puțin de trei luni, apoi 15% între trei și șase luni, 9% peste șase luni și doar 14% nu au loc de muncă. E adevărat că unii dintre liceeni întreabă despre șansele de angajare, alții despre continuarea licenței, masterat în țară și în afara țării, alții se interesează de șansele de a interacționa cu mediul cultural, pentru că avem peste 180 de acorduri internaționale și îi trimitem în șase spații de limbi străine la studii". 


Peste 600 de elevi au fost interesați de ofertele celor care au răspuns invitației conducerii Liceului Teoretic "Ovidius". 


Comentează știrea

DODO
18 noiembrie 2016
ca la talcioc

Din pacate viata universitara s-a comercializat totul este acum un tirg cu criterii de selectie functie de puterea portmoneului si asta nu numai la noi si asa ne plingem apoi de slaba calitatea absolventilor

stela
18 noiembrie 2016
doar acum

Stop cautarilor! Este timpul acum sa va opriti din a mai cauta cine stie ce oferte asa-zis serioase de castigat bani! Noi va oferim o modalitate noua, eficienta, probata si extrem de serioasa prin care sa va completati in timpul liber castigurile. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

victor
18 noiembrie 2016
examene

poate da raspuns Baroul de ce unii avocati intra prin spaga in barou sau altii devin avocati platind taxa cu chitanta; ce nevoie avem de avocati incompetenti; ar trebui asistati in stagiatura cei care reusesc in mediul justitiei! in fata legii toti trebuie sa fim egali!

Victor
20 noiembrie 2016
taxe in justitie

De ce personae care au venit lunar de peste 1000 lei primesc ajutor umanitar; de ce unii avocati fac escrocherii sau numindu-se singuri 'avocati din oficiu' ; ce obligatie au ceilalti avocati sa-i sustina material ?

Răspuns la: examene
Adăugat de : victor, 18 noiembrie 2016
poate da raspuns Baroul de ce unii avocati intra prin spaga in barou sau altii devin avocati platind taxa cu chitanta; ce nevoie avem de avocati...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5918 secunde