Liceeni din Medgidia, specializați în electromecanică, în Grecia

195

Articole de la același autor

18 elevi ai Liceului Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Medgidia au participat, zilele trecute, la Salonic, în Grecia, la un stagiu de pregătire în meseria pe care o învață. Deplasarea s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+. 


Acțiunea KA1-VET, nr. 2016-1-RO01-KA102-023624, "Creșterea nivelului integrării socio-profesionale în domeniile electronică-automatizări și mecanic, prin dobândirea de competențe și abilități practice la nivel european".


De asemenea, săptămâna aceasta, liceul din Medgidia a găzduit o întâlnire de diseminare a rezultatelor stagiului din Grecia. "Beneficiarii mobilității, cei 18 elevi din clasa a XI-a B și C, de la profilul Tehnic, cu domeniile Electronică-automatizări pentru calificarea Tehnician de telecomunicații și Mecanică pentru calificarea Tehnician proiectant CAD, au prezentat invitaților și colegilor din alte clase aspecte privind modul de lucru de la companiile unde au desfășurat activitatea practică, evidențiind particularitățile proceselor tehnologice la care au participat", explică prof. Georgeta Prică, responsabilul de proiect.


Potrivit acesteia, proiectul a oferit oportunitatea de efectuare a stagiilor de pregătire practică în companii care dispun de dotări și echipamente electronice, cu sisteme de automatizare și robotizare moderne necesare desfășurării activității industriale, evidențiind astfel nivelul tehnic la care se lucrează. Stagiul de formare profesională desfășurat în Salonic - Grecia a fost recunoscut și validat prin certificatele Europass Mobility și certificatele de participare oferite de organizația de primire IPODOMI LLC și companiile partenere. 


"Participanții la mobilitate au evidențiat buna liceul nostru și organizația de primire, IPODOMI LLC, Salonic-Grecia, astfel încât condițiile asigurate au condus la obținerea rezultatelor stabilite, prin aplicația de proiect", a mai precizat prof. Georgeta Prică. 


La activitatea de diseminare au participat reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ai comunității locale, ai agenților economici parteneri, profesori din alte licee și din școala noastră și reprezentanți ai elevilor. Invitații la diseminare au apreciat prezentarea proiectului și a rezultatelor acestuia, evidențiind impactul deosebit al proiectelor Erasmus+, asupra elevilor, părinților și a tuturor factorilor implicați în procesul instructiv-educativ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6303 secunde