Liceeni din Medgidia sărbătoresc Ziua Internațională pentru nonviolență în școală

308
Astăzi, de la ora 13, va avea loc la Liceul Teoretic "Nicolae Băl-cescu" din Medgidia o activitate pentru a marca Ziua pentru nonviolența în școală (sărbătorită internațional pe 31 ianuarie).


Încadrată în activitățile comune cu Poliția Medgidia pentru prevenirea și combaterea violenței în școală, coordonată de prof. Adriana Despa și prof. Elena Chirea, îi va avea ca invitați pe: comisar Eugen Tomescu, directorul liceului, prof. Marius Furtună, directorul adjunct, prof. Anișoara Ciornei și cadre didactice.

Activitatea se va desfășura în Laboratorul de limba latină, iar la ea vor participa elevii claselor a IX-a F și a XI-a C.

Cu ocazia acestei zile, elevii vor realiza o dezbatere cu tema "Vio-lența în școală". Comisar Eugen Tomescu va prezenta metode de prevenire, dar și de combatere a violenței prin exemple concrete, discuții libere, prezentându-le și un film elocvent.

În urma acestei activități, dar și din materialele prezentate, elevii vor conștientiza că nu prin aplicarea violenței de orice natură ar fi ea își pot rezolva problemele, că întotdeauna există o cale de mijloc, de mediere a conflictelor.

După cum declara consilierul de imagine al acestei instituții, prof. Carmen Fella Țanu, evaluarea impactului activității se va face și prin observarea comportamentului atât verbal, cât și fizic al elevilor în următoarea perioadă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : JAF LA O CASĂ DE PARIURI DIN MEDGIDIA
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Hoți prinși la furat, în Medgidia
Pagina a fost generata in 1.5445 secunde