Licean pentru un an în Statele Unite ale Americii. Începe competiția bursele Flex

375
Licean pentru un an în Statele Unite ale Americii. Începe competiția bursele Flex - bursaflex-1503939938.jpg

Articole de la același autor

Peste numai trei zile, se deschide sesiunea de aplicații pentru bursele FLEX, cu ajutorul cărora liceeni români pot studia și trăi timp de un an de zile în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre programul Future Leaders Exchange 2018 – 2019, derulat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și destinat liceenilor cu cetățenie română.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Americii și își propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018 - 2019. Participarea la Programul FLEX, aflat la al treilea an de existență în România, este gratuită. În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online.

Ce este FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, fiind în al 25-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui schimb de experiență cu durata de un an în Statele Unite ale Americii. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. În 2018 - 2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Cine poate aplica

Competiția este deschisă liceenilor de cetățenie română, născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003, care sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, care studiază limba engleză în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie 2017, pe site-ul American Councils. Informații complete despre program pot fi obținute pe e-mail ([email protected]) și pe site-ul www.americancouncils.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4867 secunde