Lecturi pe nisip

473

Articole de la același autor

"Eternul", de Ioan Roman
Scriitorul constănțean Ioan Roman se află la cea de-a zecea apariție editorială cu romanul "Eternul", recent ieșit de sub lumina tiparului la Editura Ex Ponto.
După cum însuși autorul își descrie romanul, structurat pe șapte capitole mari, "Eternul" ne prezintă o succesiune de avataruri, de încarnări, în diferite epoci, ale unui spirit, cu precădere malefic. Începând cu epoca primitivă și încheind cu societatea de azi, fiecare dintre capitolele cărții este o poveste aparte, de sine stătătoare. La finalul acestora, personajul principal trece în neființă, pentru a elibera spiritul, ce urmează să-și afle sălaș într-un alt trup, într-un alt perimetru istoric. Ca într-un puzzle, cel de-al șaptelea capitol, ca ultimă piesă din romanul autorului, le unește pe toate celelalte dinaintea sa, dând sens întregii narațiuni.
Romanul "Eternul" ni se recomandă ca o lectură captivantă, instructivă, moralizatoare. El poate fi procurat de la Biblioteca Județeană și de la "Librăria ta", de pe b-dul Tomis nr. 67.

"Zâmbete în versuri", de Nicolae Apostol și Constantin Lambă
Cei doi autori, Nicolae Apostol și Constantin Lambă, se numără printre membrii relativ tânărului Club al Umoriștilor Constănțeni (CUC), care reunește nume reprezentative ale epigramei de la Pontul Euxin: Dan Norea, Ananie Gagniuc, Petre Brumă, Sanda Ghinea, Leonte Năstase, Ana Ruse, Ion Tița - Călin, Radu Patrichi, Traian Brătianu și alții. De fapt, Nicolae Apostol se află printre fondatorii acestui club, cu numeroase epigrame și fabule publicate. În prezenta carte, el semnează peste 90 de epigrame care oferă o radiografie satirică și tristă a societății românești actuale, cu năravurile sale politice, morale și sociale, după cum precizează în prefață prof. univ. dr. Olga Duțu.
Constantin Lambă a activat de-a lungul a patru decenii ca gazetar de radio, el fiind semnatarul romanelor sau volumelor de memorialistică "Frânturi de viață", "Povești adevărate", "O viață închinată fotbalului. Iosif Bukkosi" și "Ilinca".
Volumul, apărut la Editura Europolis, beneficiază de ilustrația graficianului Leonte Năstase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4339 secunde