Lecție de patriotism prin mijlocirea artei

379
Lecție de patriotism prin mijlocirea artei - lectiedepatriotism-1487782542.jpg

Articole de la același autor

Pentru elevii clasei a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu" Constanța, week-end-ul trecut a fost unul chiar minunat, pentru că li s-a oferit ocazia de a participa la primul atelier din cadrul proiectului "Da'DeCe (nu) îmi iubesc țara?", desfășurat sub îndrumarea artiștilor Ana Bănică și Nicodim Ungureanu.

Coordonați de prof. Elena Daniela Elisei, elevii sunt cuprinși în proiectul care își propune întâlnirea creativă dintre copii, artiști vizuali, actori și dansatori, în cadrul muzeelor de artă din București, Cluj-Napoca și Constanța, pentru interogarea sentimentului și ideii de patriotism și țară cu mijloacele artei fiecărui artist implicat, dar și a unei abordări psihologice care să-i invite pe copii la sinceritate, redescoperire, implicare și interogare reala.

"Atelierele se desfășoară în cadrul Muzeului de Artă Constanța, educatorii muzeali și artiștii ghidând grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă. Copiii vor filma cu telefoanele aspecte din timpul creării lucrărilor de artă, material ce va fi editat de către un specialist și transformat în filme care vor documenta experiența copiilor în timpul proiectului și vor fi parte din expoziție", ne-a declarat prof. Elisei.

Următoarele ateliere la care vor participa elevii dintr-a IV-a se vor desfășura vineri, 24 februarie, și sâmbătă, 4 martie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde