La Mangalia, liceenii descoperă istoria și arheologia

1026

Articole de la același autor

Elevii de liceu din Mangalia pornesc de astăzi într-o amplă aventură în care vor descoperi istoria Dobrogei, având drept ghizi specialiștii Muzeului de arheologie Callatis. Prima excursie documentară este la cetatea Histria.


Aventura este de fapt un proiect cultural pornit de Muzeul de Arheologie Callatis împreună cu cele trei licee ale Mangaliei, cu sprijinul Primăriei. Pe lângă excursiile la muzeele și monumentele Dobrogei, elevii vor avea parte de lecții deschise chiar la muzeul din Mangalia dar, mai interesant, vor putea participa la cercetările arheologice sistematice sau preventive din zona Mangaliei și la operațiunile de restaurare și conservare desfă-șurate de specialiștii muzeului.

Inițiat de către directorul muzeului, Sorin Marcel Colesniuc, împreună cu primarul Mangaliei, Cristian Radu, "din dorința de a consolida cunoștințele elevilor referitoare la istoria teritoriului dintre Dunăre și Marea Neagră", după cum ne-a spus directorul, proiectul se va derula pe o perioadă de patru ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Zilele Recoltei de la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.4619 secunde