La Constanța, se deschide un Centru pentru Educație Interculturală

190
La Constanța, se deschide un Centru pentru Educație Interculturală - laconstantacentru-1443115532.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Norvegia, inaugurează luni, 28 septembrie, începând cu orele 12.00, Centrul pentru Educație Interculturală din Constanța.

În cadrul centrului, se vor desfășura, lunar, în perioada septembrie 2015 - martie 2016, ateliere de educație interculturală, la care vor participa 20 de elevi de la Colegiul de Arte "Regina Maria" din Constanța și cinci studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius", selectați ca și grup țintă al proiectului. Între aceștia, se vor regăsi și reprezentanți ai minorităților etnice reprezentative din zona Dobrogei. Tinerii din grupul țintă al proiectului vor fi instruiți în spiritul valorilor interculturale și vor participa la activități practice în vederea dezvoltării spiritului de cooperare și toleranță pentru o conviețuire multietnică armonioasă.

Primul atelier de educație interculturală va avea loc, în aceeași zi cu inaugurarea Centrului pentru Educație Interculturală, la sediul Muzeului de Artă Constanța. La eveniment, sunt invitați reprezentanții celor trei parteneri de proiect, reprezentanți și elevi de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și reprezentanți și studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius", reprezentanți ai consulatelor și institutelor culturale din Constanța, precum și reprezentanți ai autorității locale și centrale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1614 secunde