Jean Constantin a aniversat la Constanța jumătate de secol în comedia românească

1251
Jean Constantin a aniversat la Constanța jumătate de secol în comedia românească - a3f2130d312ab153ba470886115ea2ee.jpg

Articole de la același autor

V-a fost dor de Jean Con-stantin? Se pare că da, având în vedere numărul mare de persoane care au venit la Casa de Cultură pentru a-l vedea pe marele artist al scenei românești într-un spectacol aniversar, care a marcat jumătate de secol în teatru și film.
"O să fie și mai frumos, ne-a promis președintele țării, îmi scapă numele… ăla cu nume de parfum, Traian Băsescu", glumește Jean, cu aceeași nebunie și energie cu care ne-a încântat de-a lungul timpului. "O să fie bine, dom’le / Vom mânca la MacDonald / Tot ce-i moale și e cald / Și îl vezi pe lângă gard", adaugă, în același ton, maestrul Jean, în aplauzele frenetice ale publicului.
"Frumosu’ de la Marea Neagră" s-a intitulat spectacolul dedicat lui Jean Constantin și unei alte apreciate actrițe a României, Draga Olteanu Matei, care a împlinit, la rândul ei, 55 de ani de scenă.
Publicul a putut retrăi momentele de comedie pură oferite de Draga Olteanu, în rolul țigăncii venite la doctor, care devine ea însăși un medic mistic, zicând de deochi cu mare vervă.
Cei doi aniversați au avut parte de mulți invitați de renume, precum Nelu Ploieșteanu, Ansamblul de dansuri grecești "Asteria" și Ionuț Galani, Oltița Chirilă, Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu, Gabriel Dorobanțu. De asemenea, a susținut un recital și Annes, interpreta pop/dance pop, care, din păcate, a și vorbit între piese, dovedind o neplăcută incoerență.
Momentul de comedie al Oltiței Chirilă a avut accente destul de vulgare, glumele sale fiind mai nesărate decât cele ale trupei Vacanța Mare în mizerie. De exemplu: "Cine vrea să mă ia de nevastă? Să știți că sunt fată. Nu fată mare. Am vrut să zic că nu mi-am făcut schimbare de sex".
Cei care au urcat pe scenă i-au adus omagii lui Jean Constantin, care, la 82 de ani, își poartă talentul la fel de onorabil: "Jean Constantin e cel mai bun actor de gen. Nimeni nu mai are puterea sa comică. E nepereche. E simpatic, sclipitor și plin de tinerețe", a spus Draga Olteanu Matei.
Spectacolul "Frumosu’ de la Marea Neagră" a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și face parte dintr-un turneu național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Gheorghe Ungureanu!
Pagina a fost generata in 1.1089 secunde