ISJ Constanța are o nouă conducere. Directori noi numiți în școli

4578
7
ISJ Constanța are o nouă conducere. Directori noi numiți în școli - gabrielabucovalaisj13-1487087629.jpg

Articole de la același autor

Ieri, într-un răgaz dintre orele de matematică pe care le susține la Liceul Teoretic "Traian" și o ședință la Inspectoratul Școlar Județean, "generalul" prof. Gabriela Bucovală a avut amabilitatea să răspundă câtorva întrebări. 


- Pentru că tocmai ce ați ieșit de la ore și abia ce s-a încheiat dezbaterea publică pe marginea programei pentru gimnaziu, care sunt noutățile în ce privește materia pe care o predați - Matematica? 
- Se propune pentru clasa a V-a o abordare mult mai atractivă a Matematicii și renunțarea la acea parte abstractă. Este binevenită această schimbare de paradigmă la clasa a V-a, printr-o abordare mult mai intuitivă. 


- De săptămâna trecută, aveți un nou inspector general adjunct, în persoana prof. Adriana Gheorghe. A fost propunerea ISJ? 
- Numirea o face Ministerul Educației, prin ordin de ministru. 


- Există unități școlare unde ați numit directori conform adresei ministrului Pavel Năstase, și anume promovați la concurs, dar declarați nereușiți? 
- Da, am încercat să le oferim o șansă tuturor colegilor care și-au demonstrat competențele la acest concurs și care au promovat, dar nu au reușit, să spunem, postul de director fiind doar unul. Doamna Mirela Pisaltu este director la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol, domnul Adrian Bădilă este director la Școala Gimnazială nr. 1 sau 2 Cernavodă (ambii, foști candidați la funcția de director la Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu" - n.r.), domnul Cosmin Badea - director la Școala Gimnazială nr. 8 (candidat la funcția de director al Palatului Copiilor -n.r.). A fost o alegere și o șansă de a valoriza acești colegi care și-au demonstrat competențele prin concurs. Sunt o persoană care încurajez competența și care vreau să fac lucrurile corect. În respectivele unități de învățământ, consiliile profesorale nu s-au finalizat cu propuneri și atunci le-am propus celor care au promovat concursul de directori, dar nu au obținut primul punctaj pe școala pentru care au concurat. Mai avem o colegă, dar care a refuzat propunerea, la Colegiul Agricol Pontica, unde a promovat, dar cu al doilea punctaj. Dar am făcut propuneri tuturor. 


- Se apropie înscrierea pentru clasele pregătitoare și vom asista la un nou exod de "flotanți". Nu există nicio soluție pentru a nu mai supraaglomera clasele? 
- Ba da, însă ține de corectitudinea umană.


Comentează știrea

Profu de servici
15 februarie 2017
Inaltarea

Numirea o face ministerul educatiei prin ordin de ministru la cererea PSD Constanta!!!! Curat depolitizare.

Armanul
15 februarie 2017
Machedonia salveaza Romania

Ma bucur ca in liceul Traian( si nu numai) machedonii sunt la putere in continuare! Directorii se schimbau de obicei, in fiecare an. De cativa ani d-ul Caracoti "conduce" cu mainile curate toata activitatea pedagogica. De ce? Pentru ca este foarte bun! Intamplator sau nu, doamna Bucovala preda tot la liceul Traian. Si uite asa, usor, usor, punem mana pe invatamant, administratie publica, restaurante, baruri, hoteluri...si poate si pe port.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Szonya
15 februarie 2017
oferta noua pentru anul 2017

Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Ce limbaj ,ce ura !
16 februarie 2017
Frustrate

Cum e posibil sa aduni atata venin in comentarii? Ca sunt vai mamă lor ,nu e un secret,ca lumea fuge de isi ca dracu de rămâie ,idem ,dar sa te umilesti nea cristi ,alias odeta cu asa ceva ,prea mult !

prof
17 februarie 2017
propuneri

of of ....acei profesori care mor dupa functie, badea, ciorogaru, etc... dar care nu au habar de scolile unde au ajuns si unde erau prof capabili sa conduca dar li sa interzis sa candideze pt functia de director

pincod
18 februarie 2017
tupeu

Dupa ce s-au vazut pe 4 ani directorii se cred stapani iar profesorii sclavii lor. Cum e posibil ca un director sa raspunda de toate comisiile dintr-o scoala?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6817 secunde