IPS Teodosie, slujbe de sfințire în județul Constanța

168

Articole de la același autor

Sâmbătă, începând cu ora 8, Ierarhul Tomisului va săvârși slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea "Sf. Ioan Rusul" din proximitatea localității Palazu Mic, județul Constanța (cariera de piatră).

Înființat în anul 2015, așezământul monahal are ca al doilea hram "Duminica Sfinților Români".

Duminică, începând cu ora 7.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va resfinți biserica "Sfântul M. Mc. Dimitrie" din satul Dulcești, comuna 23 August.

Începută în anul 1933, biserica a fost sfințită pentru prima dată cincisprezece ani mai târziu, iar în ultima perioadă s-au realizat ample lucrări de reabilitare. Cu ocazia sfințirii, se vor aduce spre cinstire moaștele Sfântului Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

Tot duminică, începând cu ora 18.15, IPS Teodosie va săvârși slujba sfințirii celei mari biserici "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din localitatea Dorobanțu, urmând ca de la ora 23, să oficieze Sfânta Liturghie tot aici.

Istoria localității Dorobanțu atestă apariția comunității românești abia după Războiul de Independență, prima biserică de zid fiind construită abia în 1913. La cutremurul din 1940 aceasta a fost distrusă aproape în totalitate, iar credincioșii, neavând posibilitate financiară pentru restaurare, au asistat neputincioși la dărâmarea ei. De atunci sfintele slujbe s-au oficiat într-o casă de rugăciuni improvizată. Lucrările de construcție pentru o nouă biserică au început în anul 2008 și au durat aproximativ opt ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert Mircea Vintilă
Pagina a fost generata in 1.859 secunde