ÎPS Teodosie le explică credincioșilor constănțeni ce aduce Învierea

928
16

Articole de la același autor

Învierea la malul mării are o semnificație deosebită pentru că doar aici a fost adusă Sfânta Lumină a lui Hristos de către Sfântul Apostol Andrei. 


Și anul acesta, lumina va fi adusă pe mare. Se va ieși cu făcliile aprinse de lumina adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, pe faleza de la Cazinou, după care se va veni în Parcul arheologic de lângă Catedrală, unde va avea loc, timp de peste o oră, slujba Învierii.


În tot acest timp, Corala Armonia va interpreta cântări potrivite cu așteptarea luminii Învierii. Sfânta Liturghie care urmează slujbei Învierii va fi în catedrală. 


"Învierea este sărbătoarea cea mai mare care însemnează înnoirea sufletelor și a trupurilor noastre și a tuturor făpturilor. Așa cum la Ieru-salim vine o lumină din cer, nefirească, spirituală, care după aceea vine materială, așa și sufletele noastre trebuie să se înaripeze cu această lumină, să fim fericiți că ortodocșii au în fiecare an lumina coborâtă din cer și să luăm și noi din această lumină de la Ierusalim. 


Ce reprezintă această lumină?
Este legătura lui Hristos care a înviat pentru noi și pentru a noastră mântuire. Și noi prăznuim Învierea Domnului 


în fiecare an tocmai pentru a ne despovăra de păcate în postul premergător ca să putem să ne unim cu lumina lui Hristos atunci când sosește timpul Învierii. Fiecare sărbătoare a Învierii Domnului din fiecare an este unită cu învierea istorică, cea care s-a produs aievea când Mântuitorul a ieșit din mormânt ca un mire, lă-sându-și giulgiurile cu care era înfășurat și îmbrăcându-se cu lumina ca și cu o haină. Mântuitorul nu a mai avut nimic material pe trupul său când a înviat. Nici trupul nu mai era din materie grea. Și trupul era spiritualizat, pentru că toată greutatea păcatelor noastre și toată rana a rămas în mor-mântul din care a ieșit. Și iată învierea lui Hristos este începutul Învierii noastre. 


Sărbătorim Învierea cu nădejdea că și noi vom ajunge la aceasta, și noi vom purta același trup ușor spiritualizat ca al lui Hristos și de aceea ne pregătim și ne rugăm și ne căim pentru tot ce am greșit, ca să înviem întru lumină, pentru viața cea veșnică, cu Hristos care rămâne soarele cel veșnic, căci în Rai nu mai este întuneric, nu mai este tristețe, ci numai bucurie și lumină.


"Învierea dă sensul Nașterii, Bote-zului, Schimbării la față. Toate sărbă-torile se împlinesc în Înviere, fără de care nu-și găsesc sensul celelalte sărbători. De aceea, este și numită Sărbătoarea Sărbătorilor sau Ziua cea Mare ori Praznicul praznicelor - în varianta slavonă", a explicat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
$$$$$
29 aprilie 2016
$$$

Aduce multi $$$$$$ Boss. Pentru ca ca dupa Paste incepe fraierii sa face nunti si le luam banii si $$$ de la iei. Ca nu vine un singur preot, vin vreo 2-3 la fiecare nunta, ca n-au treaba pe acasa si na...tre sa le dai si la ceilalti barbosi. Cel mai amuzant, ii vad cum isi parcheaza audiurili noi noute, putin mai departe de biserica...vezi doamne sa nu vada fraierii cu ce merg ei.

nu mancati kkt...
29 aprilie 2016
tot la preot o sa ajungi...o sa-ti cante popa..pe dolari si..audiuri..:)

Taci draq,ca atunci când o sa te imputi...o sa-ti cânte taica popa pe ritmuri techno...si oricum o sa caci lovele...pt ca mănânci cacat,vata în nas pana la sfârșitul lunii! :(

fox
29 aprilie 2016
mai bine!

mai bine ne spui cum reusesc popii sa schimbe masinile la 2 ani,cum reusesc sa cumpere proprietati,cum de toate toapele de peotese umbla cu numar de BOR ,asta ssa ne spui anticristule care esti binecunoscut ca un avar si colaborator al securitatii. dute dupa pastaie si dupa cacau sper!

Teodosie
29 aprilie 2016
un afurisit

si un pederast, murdareste arhiepiscopia tomisului zilnic prin purtarea lui ticaloasa.

europeanu
29 aprilie 2016
Satana

fatza omului e oglinda sufletului.Cand te uiti la necuratul teodosie stii deja ca e vandut necuratului.De fapt el e uciga-l toaca.

petrica
29 aprilie 2016
deranj

sunt deranjat tare de statia bisericii astia nu pot fi acuzati de tulburarea linistii publice? cine vrea sa asculte slujba se duce in biserica si mai am o nelamurire de cand trebuie taxa anuala la biserica?nu mi sa cerut parerea sa o faca! nici nu am platit-o!

ionel
29 aprilie 2016
inviere

dragi credinciosi, mintiti la spovedanie pentru a primi impartasanie apoi bucurati-va de masa incarcata de mancare si bautura dupa ce ati aprins lumanarea la biserica, vai ce paste minunat! mai ales ca in acest an coincide cu ziua muncii-1 mai !!

Cristi
29 aprilie 2016
Maimutoiul asta ...

Securistii ne conduc de atatia ani . Ba mai mult , ne dau si lectii pe care trebuie sa le urmam cu sfintenie . Cata rabdare au romanii si cata nesimtire si tupeu au canaliile astea precum Teodosie si pupincuristii sai !

cicic
30 aprilie 2016
nu e bine ce faci matle, bre Teodosie

Hai Tataie, mai lasa-ne si pe noi in pace!. Nu mai esti pe vremea lui Nastase, sa debitezi orice. EL zice ca ar trebui sa fii mai cu bun simt si sa lasi partea materiala pentru cei care au nevoie. Intelegi ce spun? Apropo, astia nu se schimba si ei la 4 ani? ca e aici pe functie de vreo10. Ciuma rosie a intrat si in voi.

raul
30 aprilie 2016
despre securisti

fostii sau actualii securisti au fost sau sunt salariati care asigura securitatea tarii// cei care sunt certati cu legea fac pe securistii adica sunt posibili infractori !!>> mandria noastra infractorii de diferite varste!!

Răspuns la: Maimutoiul asta ...
Adăugat de : Cristi, 29 aprilie 2016
Securistii ne conduc de atatia ani . Ba mai mult , ne dau si lectii pe care trebuie sa le urmam cu sfintenie . Cata rabdare au romanii si cata...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde