Încă o șansă pentru absolvenți! Începe sesiunea a doua de bacalaureat

194
Încă o șansă pentru absolvenți!  Începe sesiunea a doua de bacalaureat - sesiuneaadouabacalaureat-1503232832.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începe sesiunea de toamnă a examenului național de bacalaureat. Prima probă este cea scrisă la limba și literatura română. La Constanța, s-au înscris 1.546 de candidați, însă o parte din ei nu vor susține toate probele, unele fiind promovate în sesiunea anterioară. De altfel, aproximativ 300 de candidați provin din promoții anterioare celei din 2017. 


Potrivit calendarului de desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, probele orale se vor desfășura după cele scrise. Astfel, dacă astăzi este programat testul scris la română, mâine, se va desfășura cel la limba maternă, miercuri, va fi susținută proba obligatorie a profilului, iar joi, proba la alegere a profilului. 
Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, și continuă luni, 28 august, când este programată și proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competențelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august. 


Atenție, la sursele de inspirație! 


Atât subiectele pentru probele scrise, cât și subiectele pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau limba maternă sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute. Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat, avansat și mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se consideră că nu a susținut proba.


"Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu", precizează reprezentantul ISJ Constanța, inspectorul școlar Marinela Mrejeru. 
Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să fi susținut toate probele scrise și să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și să obțină media 6 cel puțin, la probele scrise.


Afișarea primelor rezultate (până la ora 16,00) și depunerea contestațiilor (între orele 16,00 și 20,00) au loc în data de 1 septembrie, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3206 secunde