In Memoriam Teofil Mehedinți

480

Articole recomandate

Comunitatea academică a Universității "Ovidius" din Constanța a pierdut un profesor și un medic dedicat. Teofil Mehedinți a marcat istoria universității prin contribuția sa la construirea cam-pusului universitar și înființarea disci-plinei Histologie în cadrul Facultății de Medicină.

"Ne exprimăm gratitudinea pentru tot ce a făcut profesorul Teofil Mehedinți pentru Universitatea «Ovidius» și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihneas-că!", este mesajul transmis de reprezentanții Universității "Ovidius".

Profesorul Teofil Mehedinți s-a născut la 25 noiembrie 1940, la Galați. Urmează cursurile Facultății de Medicină Generală și Pediatrie, pe care o absolvă ca șef de promoție, în 1970, obținând diploma de doctor-medic specialist pediatru. În 1978, obține titlul de Doctor în medicină, la Institutul de Medicină și Farmacie Iași, în prezent Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa", sub conducerea prof. dr. doc. acad. Vasile Mârza. Între anii 1980 și 1989, activează ca șef de lucrări în cadrul Universității din Craiova, unde înființează și coordonează Revista Medicală. În anul 1990, devine conferențiar universitar în cadrul Facultății de Medicină a UOC. A ocupat funcția de consilier în Consiliul Județean Constan-ța, poziție din care a sprijinit proiectul campusului universitar. Totodată, a condus revista "Ars Medica Tomitana".

Profesorul a publicat zeci de articole și cărți de specialitate și a participat la numeroase simpozioane, congrese și conferințe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde