In Memoriam Mihaela Burlacu

633

Articole de la același autor

Mereu cu zâmbetul pe buze, mereu prezentă la evenimentele culturale ale Constanței, mereu atentă să popularizeze manifestările programate de Cercul Artelor Solteris de la Mangalia, consilierul și scriitorul Mihaela Burlacu a șocat, ieri, prin dispariția sa fulgerătoare, la doar 47 ani, în urma unui infarct, pe toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o. 


Membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea și consilier superior la Direcția de Cultură, Sport, Turism și Sănătate din cadrul Consiliului Județean Constanța, Mihaela Burlacu își lansase în urmă cu doar câteva zile, la Târgul estival de carte Gaudeamus, cel de-al șaselea volum din carieră, intitulat "Cerul meu arcturian". 


Pentru prozele "Ploaia" și "Cea mai fericită femeie din lume", cuprinse în recentul volum, scriitoarea a primit premiul de creație "Naji Naaman", devenind membru pe viață al Casei Regale de creație "Naji Naaman" din Liban. 


De formație economist, Mihaela Burlacu și-a pus semnătura, din anul 2005, pe cinci volume distincte: "Te iubesc, e prea puțin" - pentru care a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea -, "Rugați-vă pentru îngerii ascunși", "Decalogul tăcerilor albastre"  "O vară de necuprins" și "Simfonie pentru ciulini". 


În prefața recent lansatei cărți "Cerul meu arcturian", criticul Marius Chelaru o descria pe Mihaela Burlacu astfel: "O carte a unei autoare care încearcă să fie receptivă la ce se petrece în jurul, dar și în sufletul ei, la oameni, la «amănuntele» care ne pot defini poate tot restul vieții, dacă (nu) le înțelegem la timp!". 


Dumnezeu s-o odihnească în pace! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iulie 2016
Stire din Eveniment : DEȚINUT MORT ÎN PENITENCIAR
Pagina a fost generata in 1.1362 secunde