În ie, pe faleza Cazinoului din Constanța

474
În ie, pe faleza Cazinoului din Constanța - ziuaiei-1498228524.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, îmbrăcăm cea mai frumoasă iei și mergem pe faleza Cazinoului din Constanța pentru a sărbători Ziua universală a iei. Constănțenii sunt invitați, alături de oameni iubitori ai iei, de păstrarea și transmiterea cunoașterii tradiționale către generațiile viitoare, la un eveniment organizat de La Blouse Roumaine.

Începând cu ora 18.00, admirăm fotografiile expuse, iile celor prezenți și împărtășim experiențe. Activitățile se vor încheia cu un flashmob.

"Semnele țesute sau cusute pe ie sunt interconectate cu un limbaj simbolic ce se regăsește pe textilele din întreaga lume. Ele sunt universale. Felul în care noi le-am combinat și le-am păstrat este unic", precizează organizatorii.

Și nu vă faceți griji, dacă nu aveți o ie, puteți să vă îmbrăcați în orice cămașă, tricou sau rochie albă, cu promisiunea ca, până la ediția următoare a Zilei iei, să aveți cel puțin o ie sau o cămașă tradițională românească. Dacă vă grăbiți, puteți să cumpărați una chiar de la Fashion & Art Show, găzduit de hotelul Iaki din Mamaia, sâmbătă seară. Designeri români de renume își vor prezenta piesele, majoritatea inspirate din portul tradițional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3616 secunde