Iată oferta de spectacole pe scenele constănțene

693
13
Iată oferta de spectacole pe scenele constănțene - elixirul05-1358523518.jpg

Articole de la același autor

Cinci spectacole pentru cele mai diferite gusturi au fost programate de cele trei mari instituții de teatru ale Constanței în acest week-end, în speranța că ele vor suscita un interes mai mare decât "prăfuitele" filme de la televizor, ori interminabilele talkshowuri pe teme invariabile.


Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța

Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 19, a programat opera în două acte despre pretinse poțiuni magice, iubire și gelozie "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, avându-l la pupitrul dirijoral pe Romeo Rîmbu.

Premiera operei a avut loc la Milano, la "Teatro Cannobiana", în ziua de 2 mai 1832. Capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti, "L’Elisir d’amore" - o comedie spumoasă - este una dintre cele mai îndrăgite creații de operă din lume. Lucrarea este a patruzecea compoziție lirică a lui Donizetti și a fost scrisă în doar 14 zile. Ea cuprinde și una dintre cele mai frumoase arii, la care aspiră toți tenorii, celebra "Una furtiva lagrima".

La Constanța vor da viață persona-jelor Doru Iftene în rolul Nemorino, Laura Eftimie (în rol de debut) - Adina, Marius Eftimie - Belcore, Cătălin Țo-ropoc - Dulcamara, Mihaela Ionescu - Gianetta.

Duminică, 20 ianuarie, melomanii constănțenii sunt așteptați în fotoliile TNOB pentru a urmări cea mai cunoscută operetă a secolului XX "Văduva veselă", de Frantz Lehar, cu Adrian Stanache la pupitrul dirijoral. Opereta în trei acte a avut premiera mondială la 25 decembrie 1905, la Theater an der Wien și de atunci s-a jucat la Viena de peste 400 de ori, la Berlin la fel. La Londra a cunoscut peste 800 de reprezentații, în SUA a atins un număr record pentru un titlu de operetă, declanșând o adevărată "văduvomanie" (un brand care vindea produse pirat ca: broșuri cu cântecele, pălării supradi-mensionate cu titlul operetei, pantofi și țigări, un corset, chiar un cocktail cu acest nume făcut din gin cu vermut dulce, bitter, gheață și suc de lămâie. Opereta a ajuns chiar și la Buenos Aires unde, la un moment dat, s-a jucat simultan în cinci limbi diferite, în cinci teatre diferite.

În rolul văduvei, pe numele său Hanna Glavari, se va afla la debut Ionela Duma. Îi vor fi alături Constantin Acsinte (Baronul Zeta), Mădălina Sandu (Valencienne), Doru Iftene (Danilo), Bogdan Sandu (Camille de Rosillon), Marius Eftimie (Viconte Cascada), Iulian Bra-tu (Raoul de St. Brioche), Adrian Bădilă (Negus), Daiana Gavrilescu (Evantia), Laurențiu Severin (Cromo), Andrei Baican (Lerida), Gabriela Dobre (Olga).

Teatrul de Stat Constanța

Sâmbătă 19 ianuarie, ora 19, "Gaițele" lui Al.Kirițescu vor urca pe scena Teatrului de Stat, întruchipate fiind de Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Bărăscu, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț, Gabriel Neață.

Duminică, 20 ianuarie, ora 19, în spectacolul "Să ne răzbunăm, iubito! de Georges Feydeau vor juca Maria Lupu, Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale.

Teatrul pentru copii și tineret Constanța

Duminică, 20 ianuarie, de la ora 11, îndrăgita instituție prezintă spectacolul "Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani", o adaptare după "Casa pisicii", de S. Marsak, pusă în scenă de Mihai Constantin Ranin și Lică Gherghi-lescu, pe muzica lui Dumitru Lupu.

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani vor putea urmări povestea pisicii de Angora, văduvă, dar foarte bogată, care trăiește în lux intr-un castel medieval, fiind păzită de bătrânul și credinciosul motan Vasile. În acest timp nepoții ei orfani, doi pisoi sărmani, trăiesc pe străzi, în frig și fără adăpost. Lăudăroasă și fudulă peste măsură își invită vecinii la o serată să le arate luxul în care trăiește. Printre invitați se numără: țapul și capra, cocoșul și găina, precum și vecina purcică. După petrecere, impre-sionați de cele văzute, invitații o invită pe pisică să le întoarcă vizita cât mai curând. Urmează o serie de peripeții pe care însă… le veți descoperi văzând spectacolul din care cei mici vor învăța că dacă ești bun și generos necondiționat, viața te va răsplăti.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
GENTELMEN SEVER
19 ianuarie 2013
CULTURA,MAMA

BAI INCULTI DE LA ZIAR,DAR DESPRE EXPOZITIA SUPERBA DE LA MUZEU? NIENTE,NIX. VOI CU CINE VOTATI?

cunoscator 1
19 ianuarie 2013
irelevanta imagine

Ce legatura are poza pusa cu popa ardelean de arhiepiscopie si distributia adevarata? Macar daca ar fi cantaret.........Ale noastre nu e bune?

Paul
19 ianuarie 2013
cultura,mama, adevarat

vineri Muzeul de Arta a gazduit un regal de cultura si frumusete artistica! Merita mentionat. Vernisajul si intreaga manifestare artistica au fost la un nivel la care, in alte orae ale tarii publicul se calca in picioare sa participe. La noi, in Oradea, prertuim artistii pentru ca acestia reflecta cel mai bine adevaratul nivel al comunitatii, nu numai intelectual, ci si economic. Un edil inteligent si abil stie ca investitia in cultura adevarata(nu cea manelista si comerciala) atrage, la randu-i, investitii serioase si crestere economica. Cine se mira de asta nici nu mai trebuie sa intrebe, inseamna ca nu se afla la locul potrivit... Expozitia a fost superba,iar dupa aceasta, am avut surpriza sa raman si sa particip la o seara lirica incredibila! Nci un cuvant nici despre asta... Desi nu mai erau scaune pentru spectatorii care, se vede, asteptau cu nerabdare si comentau evenimentul. Felicitari, a fost o zi deosebita! Ma voi bucura de un sfarsit de saptamana cultural!

suprarealism
19 ianuarie 2013
foto

UNDE DRACU ATI GASIT POZA ASTA SI DECORUL ASTA????????????????????????????????????????

obiectiv
19 ianuarie 2013
bravo!!!

Asa da! Un spectacol foarte, foarte bun! Nota 10!

memoria
19 ianuarie 2013
din alte vremuri

imi amintesc perfect, este scena din premiera constanteana a acestui spectacol, cu alt colectiv, decoruri si regie completa. Dar soprana din aceasta seara a fost muuult mai buna decat aceea, o necunoscuta pentru noi si de care nici n-am mai auzit. Dar Dulcamara cel de atunci a fost mai potrivit, vocal cel putin, ptr ca tanarul din aceasta seara, desi foarte talentat si frumos, nu prea are voce de bariton pentru scena de opera, e mai mult camerala, subtirica si micuta. Tenorul are voce foarte frumoasa, joaca foarte bine, e o placere sa-l privesti, dar cateodata e neplacut sa-l asculti pentru ca e prea adesea sub ton. Dar s-ar putea sa nu fie o prea buna relatie intre scena si orchestra, din punct de vedere al acusticii. Foarte, foarte frumos spectacol, amuzant, luminos, dinamic. BRAVO, BRAVO DIRIJORULUI! S-a simtit siguranta mainii.

Răspuns la: foto
Adăugat de : suprarealism, 19 ianuarie 2013
UNDE DRACU ATI GASIT POZA ASTA SI DECORUL ASTA????????????????????????????????????????
Melobazuka
19 ianuarie 2013
note

Spectacol in ansamblu - 10, Adina, voce - 20, interpretare - 10+; Nemorino, interpretare - 20, voce - 9. Belcore - interpretare - 10+, voce - 8; Dulcamara - interpretare 11, voce 15, Gianetta - interpretare - 8, voce - 9. Orchestra - 10+, ansamblul coral - 10, corul fete tinere 10+. Doar parerea mea, si am fost la fel de critic ca deobicei. Felicitari tuturor, sigur sunt oti de 10+, asa am simtit eu in seara asta. BRAVO!!! Cea mai buna soprana la Constanta!

unul
19 ianuarie 2013
poate

cred ca te referi la Belcore, nu la Dulcamara...Nu?

Răspuns la: din alte vremuri
Adăugat de : memoria, 19 ianuarie 2013
imi amintesc perfect, este scena din premiera constanteana a acestui spectacol, cu alt colectiv, decoruri si regie completa. Dar soprana din aceasta...
memoria
19 ianuarie 2013
din alte vremuri

ai dreptate, memoria nu-mi joaca feste, graba la scris, da! Despre Belcore era vorba.

Răspuns la: poate
Adăugat de : unul, 19 ianuarie 2013
cred ca te referi la Belcore, nu la Dulcamara...Nu?
popa
20 ianuarie 2013
eeeei

hai ca n-a fost totul perfect! Mai ales halatele alea portocalii, oribile!! Iar unii stateau pe scena parca prindeau avioane, cateva gagici impopotonate in rochii de cucoane si cu atitudine de aprozariste, un trompetist cu crize de astm si o sala plina de rude. Dar, pe bune, a fost misto spectacolul. Nu voiam sa v-o luati in cap!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pe alese pentru constănțeni
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iată vin colindători!
Pagina a fost generata in 1.5658 secunde