Harap Alb și Ioniță Tunsu, eroi în benzi desenate

1144
1
Harap Alb și Ioniță Tunsu, eroi în benzi desenate - harapalbsiionitatunsu3-1348414952.jpg
Pentru o zi și jumătate, a fost la Constanța, la Muzeul de Artă, Salonul Internațional al Benzii Desenate. S-a deschis vineri după-amiază cu un spectacol, sâmbătă vizitatorii s-au bucurat în cadrul salonului, de proiecții de desene animate, de lansări de noi albume, de ateliere de creație, dar și de expoziția de bandă desenată.


Ne-am bucurat să-l vedem pe Harap Alb între personajele unei reviste ce va apărea în curând: "Harap Alb continuă". El continuă, dar după cum ne-a povestit Octav Ungureanu, povestitorul, seria începe așa cum o știm, primele aventuri fiind cele pe care ni le-a povestit Creangă. După aceea, Harap Alb se va lansa în noi aventuri. 
Desenele sunt făcute de Adrian Moldovan din Cluj. 
Ieri, s-au decernat și premiile Salonului, iar la categoria "artiști", premiul pentru activitatea sa în lumea benzii desenate, dar mai ales în popularizarea ei prin Revista Cutezătorii pe care a condus-o, i-a revenit lui Vintilă Mihăescu, chiar dacă acesta "a divorțat de banda desenată din 1980", după cum ne-a spus chiar el. Premiul doi i-a revenit lui Șerban Andreescu, iar premiul trei, lui Alexandru Talambă, cunoscut de bedefili drept "Tamba". 
Încurajații tinerei generații de amatori au fost, în ordinea descrescătoare premiilor, Oana Necșulescu, Felix Țele, din București, și Monica Ana-Maria Ureche, din Câmpina. 
La Salon, a fost prezent și decanul de vârstă Puiu Manu, cel care ne-a delectat în copilărie cu "Toate pânzele sus", de Radu Tudoran, "Busola nu arată nordul" și "Tânărul și marea", în scenariul Octav Pancu Iași. El a lansat o nouă revistă pe scenariul lui Marius Leștaru, "Dim Dunăreanu. Sarabandă în Golful Aden". A mai lansat "David Cooperfield" după Charles Dickens , "Odiseea" după Homer și "Omul Invizibil" al lui H.G. Wells, cel din urmă fiind însoțit de un CD cu teatru radiofonic, revista asigurând imaginea. 
Va urma "Ioniță Tunsu" după o poveste autentică din zona Bucureștilor cu un personaj real, patriot și aventuros care a apucat-o pe drumul preoției, dar s-a răzgândit și s-a îndreptat spre păduri și haiducie. La cei 60 de ani de activitate și 84 de ani de viață, Puiu Manu așteaptă cu încântare următoarea provocare.


Comentează știrea

Octav Ungureanu
10 decembrie 2013
lansare album

Acum povestea lui Ionita Tunsu poate fi citita in albumul de benzi desenate: http://www.harapalbcontinua.ro/blog/noutati/lansare-ionita-tunsu-un-haiduc-de-bucuresti/

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : BD la mare - ultima zi pe anul acesta
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Pelerinajul anual la Babadag
Pagina a fost generata in 1.3421 secunde