Haos și generații de sacrificiu! Școala începe fără manuale

649
4
Haos și generații de sacrificiu! Școala începe fără manuale - fond-1503420573.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu numai două luni, fostul ministrul al Educației, Pavel Năstase, anunța cu surle și trâmbițe, la Constanța,m că elevii de clasa a V-a vor începe școala cu o programă complet refăcută și cu manuale noi-nouțe. Acum, actualul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, spune, fără nicio jenă, că manualele vor întârzia și că, în locul lor, va trimite în școli îndrumătoare
cu materia pentru două luni de zile, cât ar dura până la publicarea noilor manuale. Și arată acuzator către foștii miniștri ai Educației, pe care îi consideră responsabili de tot acest haos. 


"Până pe 8 septembrie, în fiecare unitate școlară va ajunge un îndrumător ghid pentru elevi și pentru profesori, care va acoperi toate manualele, în primele două luni de școală, astfel încât să nu fie afectată predarea și elevii să nu sufere. Cei 177.000 de copii care urmează să intre în clasa a V-a vor fi sacrificați în baza unei legi a educației publicate în anul 2011, care permite contestarea la nesfârșit a manualelor", a explicat ministrul Liviu Pop, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. 


Un ghid cu materia pe două luni 


Potrivit acestuia, ghidul are 296 de pagini și conține programa pentru toate disciplinele, pentru primele opt săptămâni de școală. Între 3 și 8 septembrie, cadrele didactice care vor preda la clasa a V-a vor fi formate pentru a se familiariza cu noile programe și manuale, dar și pentru a putea utiliza ghidul înlocuitor. 


"Din păcate, azi putea discuta despre cei 177.000 de copii care urmează să intre în clasa a V-a ca fiind o generație de sacrificiu. Acolo unde nu au fost contestații, manualele sunt în tipărire și vor ajunge în școli până pe 8 septembrie. Institutul de Știință al Educației va publica îndrumătorul pentru toate disciplinele la care nu s-au depus oferte sau la care s-au depus contestații. Sperăm ca, în două luni, toate lucrurile să fie însă clarificate", a mai spus ministrul Pop. 


Fără manuale, dar cu ghiozdane de la stat 


Există însă și vești bune, pentru că, se pare, deși manualele vor întârzia, ghiozdanele și rechizitele împărțite de Ministerul Educației vor ajunge la timp la toți elevii. 


"Am finalizat ghidul pentru finanțarea programului cu ghiozdane și rechizite gratuite. Sunt 27 milioane de euro și am făcut toate demersurile pentru ca să finalizăm la timp procedurile și să le distribuim către elevi. Sunt, în total, 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele I-VIII", a explicat ministrul Educației. 


Nu duceți copiii în școli neautorizate! 


Din păcate, referitor la starea proastă a multor școli, unele dintre ele fără apă curentă, fără sisteme de încălzire sau vechi de zeci de ani, ministrul Pop le-a recomandat părinților să nu-și înscrie copiii în astfel de unități. 


"Asta ne dorim cu toții, ca toți copiii care sunt în unitățile școlare și profesorii să fie în siguranță. Și asta e obligația proprietarului acestor clădiri, primăria și consiliul județean. Sper să nu se întâmple evenimente neplăcute, când va începe anul școlar. În nicio școală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii", a completat ministrul Educației.


Comentează știrea

BlackBerry
23 august 2017
rusine si scarba

Daca Romania este obligatorie sa copieze standardele U.E ptr.inchisori, scoli,gradinite,Crese de copiii Atunci Unde sunt conditiile?Toate scolile de stat sunt obligatorii sa aibe cantine la fiecare scoala binenteles oferind si mancarea gratuita.Cum iesi din Romania si pana in Asia toate scolile de stat sunt dotate cu cantina.Apoi ce sa Mai spun Romania nici carti nu ofera?Unde sunt frecati banii din taxe?

parinte
23 august 2017
scoli, manuale, lipsa de interes, dar salarii marite

Pai daca nu avem voie sa inscriem copii la scoala pe care o dorim, ci numai la cea la care suntem arondati, ce fel de indem este acesta "Nu duceți copiii în școli neautorizate! ". In opinia mea, aceste cuvinte sunt doar biblica "spalare pe maini" a pleiadelor de ministrii si "ministre", unul mai incoerent si mai confuz decat altul. Imi este scarba!

O mama
23 august 2017
Scoli si manuale

Lipsa manualelor e bucuria elevilor/ar trebui sa raspunda la DNA inspectorul scolar despre spaga de la admiterea la profilul pedagogic!

DODO
23 august 2017
cu mina pe inima

parca-l vad pe don ministru care se jura nu demult ca anul acesta nu va incepe fara TOATE manualele ! recunoasteti stilul PSDragea ?

Pagina a fost generata in 0.3347 secunde