"Grădina Artelor", spațiu-studio de lucru pentru toți tinerii Constanței

191
1

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 18, se deschide ediția 2017 a proiectului "Primăvara artelor", inițiat în 2008 de Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța.

Maratonul de evenimente artistice se va desfășura într-un spațiu creat special pentru adolescenți și tineri, în aer liber, pe malul Lacului Tăbăcărie, în apropiere de Țara Piticilor. Aici, ei vor regăsi coordonatele spațiilor lor preferate, fie că vorbim de concerte de muzică de toate genurile, expoziții, sporturi, extreme sau nu, cafenele, ateliere în care pot realiza obiecte de artă plastică sau pot crea în dimen-siunea eco, produse unice, handmade.

Acest spațiu, atât de necesar, în chiar inima verde a orașului, se intitulează "Grădina artelor" și va găzdui, până pe 15 martie, în fiecare zi, concerte, spectacole de teatru, expoziții, instalații urbane, happening-uri și workshop-uri, organizate de către studenți și masteranzi de la toate specializările facultății inițiatoare, alături de profesori coordonatori. Cum anul trecut conceptul-cheie al evenimentului a fost "Artele coboară în stradă" și ele au mereu nevoie de spații noi, neconvenționale, de această dată Artele ajung în Parcul Tăbăcărie.

Constănțenii vor găsi în "Grădina artelor" și mărțișoare, și produse handmade lucrate cu pasiune, într-o diversitate de stiluri, special pentru această perioadă a anului, de către studenți și artiști.

În acest an, cu ocazia Anului Omagial Ovidius, în care aniversăm 2060 de ani de la nașterea poetului și comemorăm 2.000 de ani de la moartea sa, "Primăvara artelor" va readuce în prim-plan amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, care va deveni scena mai multor spectacole de teatru, susținute în fiecare week-end de către studenți-actori de la Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța.

Scena este deschisă tuturor elevilor, liceenilor și studenților talentați, care vor să performeze în fața publicului. 

Comentează știrea

unul
2 martie 2017
caraghiosi

Lasati-l in pace pe Ovidius si vedeti-va de afacerile voastre si de scandalurile voastre subrurale. Auzi cine il omagiaza si cum pe Ovidiu....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1914 secunde