Ghiozdanul cu știri

181

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 11, în cadrul unei ceremonii festive, Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" va primi titlul de "Școala parteneră a Republicii Federale Germania" alături de placheta PASCH care-i atestă apartenența la rețeaua "Școlile - partenere ale viitorului".   Inițiativa PASCH aparține ministrului federal de externe german Frank-Walter Steinmeier, care a pus bazele unei rețele mondiale de școli partenere care pun accentul atât pe predarea limbii germane, cât și pe transmiterea de informații și cunoștințe consistente despre cultura și civilizația germană. Școala va putea acorda Diploma pentru Limba Germană (DSD I - Sprachdiplom 1) la nivelul treptei I, care atestă atingerea nivelului B1 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine.


Elevii Liceului Teoretic "Traian" au participat la manifestările reunite sub genericul "Asigurarea transparenței actului de justiție", organizate cu prilejul Zilei Europene a Justiției Civile de către Curtea de Apel Constanța - Tribunalul Constanța. Elevii clasei a XII-a G, însoțiți de prof. dr. Oana Gabriela Staicu și Liliana Necula, au fost prezenți la "Ziua Porților Deschise", unde doi reprezentanți ai instituției organizatoare au expus rolul justiției în societate și motivele pentru care tinerii optează pentru o carieră în acest domeniu. Acțiunea s-a încheiat cu vizitarea Arhivei Tribunalului, elevii asistând de asemenea și la o ședință de judecată.


În cadrul proiectului "Capidava, Cetatea Lui Dapyx", cabinetul de istorie al Liceului Teoretic "Decebal" din Constanța a găzduit întâlnirea elevilor claselor a XII-a și a membrilor organizației "România Dacia Casa Noastră". Prof. Marian Vicol a oferit elevilor o serie de informații despre istoria Schytiei Minor, iar prof. Laura Ignat, catedra de limba și literatura română, a vorbit despre reflectarea în folclorul dobrogean a istoriei pământului dintre Dunăre și Mare. La rândul lor, membrii organizației au prezentat elevilor obiecte și materiale tridimensionale, realizate după artefacte descoperite pe teritoriul Dobrogei, un deosebit interes trezindu-l portul străvechi, armamentul dacic și Dracon-ul, celebrul stindard dacic. A fost chiar reconstituită o confruntare armată dintre daci și romani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constățeanului supărat
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3962 secunde