Gheorghe Caraiman își expune picturile la Biblioteca Județeană

313

Articole de la același autor

Cunoscutul artist plastic Gheorghe Caraiman își va expune mâine, 3 august, la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman", lucrările. Vernisajul va avea loc cu începere de la ora 18.00, iar prezentarea acestora va fi realizată de directorul Muzeului de Artă, criticul Doina Păuleanu. Expoziția însumează o serie de lucrări ce reprezintă "Constanța de altădată", o colecție de peste 40 de picturi din acril pe pânză: Farul genovez, Casa cu lei, zona peninsulară, Cazinou-ul.

Renumitul pictor și-a început activitatea încă din clasa I, când învățătoarea îi punea să facă la lucru manual tot felul de lucruri. La un moment dat, el a adus o bucată de lemn putred, în care a sculptat o bărcuță. Apoi, a continuat să facă desene pentru școală, le făcea portrete fraților lui, dar într-o zi, a văzut la nașul mamei sale cât de repede a schițat chipul unui pescar și a fost foarte impresionat.

Din acel moment, a lucrat foarte mult în acuarelă, tempera, dar a făcut și grafică. După liceu, a dat la Școala de Arte și s-a specializat. Acolo l-a cunoscut pe Adi Cornel care i-a dat primele lecții de iconografie, iar de-a lungul timpului a lucrat la o mulțime de icoane bizantine în tempera, majoritatea înfățișând scene din viața lui Iisus Cristos, Sf. Maria, Sf. Gheorghe etc.

În fiecare zi se închide în atelier și pictează. "Pentru mine, este o adevărată plăcere să lucrez la icoane. Îmi dau o liniște sufletească. După ce le termin, le privesc îndelung și le admir. Apoi, am lucrat și pe ouă de struț. Conținutul se extrage cu seringa, apoi se face desenul și se dă cu dalta. La pictură, se poate pune și foiță de aur", ne-a explicat artistul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5919 secunde