Gabriela Bucovală a preluat hățurile ISJ Constanța. Ce priorități are noul "general"

4829
54
Gabriela Bucovală a preluat hățurile ISJ Constanța. Ce priorități are noul

Articole de la același autor

Începând de ieri, o dată cu înmânarea ordinului de ministru, prof. Gabriela Zoia Bucovală este noul inspector general, în locul conf. univ. dr. Răducu Popescu.

La finalul celor trei ani de mandat ca inspector general, conf. univ. dr. Răducu Popescu nu și-a dorit să facă un bilanț al activității sale, cel puțin nu în sala Prefecturii Con-stanța, în schimb a dorit să mul-țumească tuturor celor care au muncit alături de el. Întrebat care a fost cel mai dificil moment al mandatului său, a răspuns că fiecare sesiune de examene naționale, fiecare debut de an școlar, de mișcare a personalului… "Dar toate au fost depășite datorită seriozității și implicării echipei. Cei care n-au reușit să țină pasul s-au pierdut de grup, și nu a fost alegerea nimănui. Ei au fost cei care nu și-au ales să muncească alături de toți ceilalți, din acest motiv s-au mai pierdut fie inspectori, fie directori", adăugând că încă se implică în activitatea inspectoratului. După care se va întoarce la catedra de la Universitatea "Ovidius", unde este titular de 21 de ani la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Care sunt prioritățile noului "general"

Prof. Gabriela Zoia Bucovală are o vechime în învățământul preuniversitar de 27 de ani, este titular al Liceului Teoretic "Traian", catedra de matematică, și de peste șapte ani se află în organigrama ISJ Con-stanța.

Își dorește în primul rând să păstreze spiritul de echipă care caracterizează inspectoratul școlar, dar și să continue proiectele începute. "Cea de-a doua prioritate este de a asigura învățământului constănțean principiile ferme de calitate și eficiență și mai ales deschiderea către beneficiarii direcți și indirecți, către comunitate. Considerăm că putem avea un învățământ de calitate numai dacă oferta educațională este adaptată nevoilor reale ale comunității din care fac parte elevii, nevoilor reale ale pieței muncii", a dorit să menționeze inspectorul general Bucovală, punctând faptul că va acorda o atenție sporită învățământului profesional și tehnic, care a avut de suferit în urma desființării școlilor profesionale.

Drept apreciere a activității, fostul inspector general Răducu Popescu a primit de la prof. Gabriela Zoia Bucovală un tablou ce ilustrează pașii cei mai importanți ai celor trei ani de mandat.

De asemenea, prefectul Ion Constantin i-a urat noului inspector șco-lar general un mandat de succes, menționând că există "anumite obiective pe care trebuie să le atingem, sociale, pe care împreună cu Inspectoratul, Prefectura și alte autorități vrem să le desfășurăm pentru binele copiilor".

Comentează știrea

54 comentarii. Pagina 2 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...6 
profesor
25 august 2015
Mergeti inainte

Nu va lasati intimidata, scrieti in continuare despre ce se petrece in scoli! Frustrarile sunt ale celor care nu isi vad de treaba, si pe care ii deranjeaza ce se scrie in presa despre ei! Asta este o tactica, pe care o aplica si in scoala, politica manipularii si a pumnului in gura! Tineti-o tot asa, ca nu e rau. Noi va sustinem!

dascal
25 august 2015
ptr autoarea articoleleor

Aveti atatia dascali care isi dau numele exact cand va semnaleaza prbl grave din scoli, continuati si relatati neregulile asa cum laudati merituosii. anonimele si jignirile lor intr-adevar arata frustrarea ca nu reusesc sa domine.

faceti legatura
25 august 2015
interese si iar interese

Felicitari doamnei Simona Anghel! Tot respectul nostru pentru verticalitatea de care da dovada! Totusi, cred ca o mica ancheta jurnalistica in jurul gruparii Stan-Bucovala-Popescu-Svinarciuc ne poate demonstra ca aceste numiri nu au fost facute pe merit, iar legaturile de rudenie/prietenie/afaceri nu sunt simple coincidente. De ce Mihaela Stan, nevasta viceprimarului, isi permite sa-i refuze doamnei Rupesac gradatia de merit? Va interveni Bucovala in acest caz, dat fiind legaturile pe linia Primarie-Stan-Bucovala-Bueno? Popescu a fost si el in consiliul local, nu e strain de aceste interese. Iar numirea lui Svinarciuc (a 4-a candidata din liceu in ordinea punctajelor la intrarea in corpul expertilor) a fost transparenta? Sau faptul ca progenitura lui era inscrisa la gradinita lui Svinarciuc a contat mai mult? Pe de alta parte, sa nu uitam ca insp Neagu si directoarele Svinarciuc si Pavel au terminat inginerie, s-au reprofilat pe informatica, iar Svinarciuc a reusit chiar sa termine facultatea de matematica acum cativa ani! Traiasca familia Zaharescu!

titlul
25 august 2015
titulul reda exact atitudinea afisata de echipa ISJ

ce va mira d-na/d-le "cititor". reda exact comportamentul abuziv afisat de inspectori si unii directori. nu-i asa ca te revolta si pe d-ta, felul cum sun tem tratate noi cadrele idactice? de necrezut, nu-i asa? acum e pe intelesul tuturor mizeriile care trebuie sa inceteze? ce face Ministerul, ce face ministrul? ce fac cadrele in cancelarii?

Răspuns la: Titlu jignitor
Adăugat de : Cititor, 25 august 2015
,,a preluat hățurile" ma duce la gândul ca profesorii sunt animale de povara (pentru stima pe care o am pentru Domniile lor nici nu enumar...
dascal
25 august 2015
cine tolereaza impertinenta lui NEAGU, NITU, MIHALCHE-JURIST, SVINARCIUC?

Ce s-a intamplat la gradatii de aceste doamne au refuzat verificarea diplomelor obtinute de cadrele didactice care obisnuiesc sa-si exprime opiniile profesionale ? pe cine/ce se razbuna? d-na RUPESAC ECATERINA, aveti dreptul sa-i dati in judecata timp de jumatate sau chiar un (1) an de la contestatia facuta. haideti sa vedem daca au avut dreptate? e cineva care poate sa spuna ca altii au obtinut diplomele in locul d-voastra? dati-i in judecata. acolo nu mai exista pile, realtii si bani, acolo vorbesc doar intrebati, iar aroganta o lasa la usa.

Un oarecare
25 august 2015
In instanta

Asa este, numai in instanta se poate face dreptate! Daca Ministerul nu poate face nimic, decat sa ceara monitorizarea activitatii directorilor de catre Inspectorat, atunci sa apelam la justitie! Altceva nu ne mai ramane de facut. Juristul inspectoratului face jocul unor directori, e chiar buna prietena cu unii dintre ei si le da sugestii pentru ca acestia sa-si acopere abuzurile. Cum a ajuns doamna jurist la Inspectorat.?O fi asa de buna, cunoaste atat de bine Legea educatiei si ROFUIP-ul? Alte notiuni juridice, mai stapaneste?

Răspuns la: cine tolereaza impertinenta lui NEAGU, NITU, MIHALCHE-JURIST, SVINARCIUC?
Adăugat de : dascal, 25 august 2015
Ce s-a intamplat la gradatii de aceste doamne au refuzat verificarea diplomelor obtinute de cadrele didactice care obisnuiesc sa-si exprime opiniile...
profesor
25 august 2015
jurista MIHALACHE Nicolata

Aceasta d-na si-a depasit chiar atributiile. In comisia constituita ptr contestatii gradatii statea in mijlocul nostru si conducea inchizitoriul, punea intrebari si facea aprecieri de ziceai c-ai nimerit intr-un scenariu din epoca ceausescu. d-na? citeste-ti sarcinile din fisa postului cu atentie, ca sa eviti abuzurile, ca vei da de naiba in instanta. cei de acolo nu-s deloc interesati de statutul tau de jurist la nivel de ISJ. MAI STAI IN BANCA TA!

Răspuns la: In instanta
Adăugat de : Un oarecare, 25 august 2015
Asa este, numai in instanta se poate face dreptate! Daca Ministerul nu poate face nimic, decat sa ceara monitorizarea activitatii directorilor de...
parinte
25 august 2015
concurs

Se va schimba ceva, spre bine copiilor, in legatura cu subiectele date la concursurile scolare? Sau, in continuare, unii copii ("preferati" de unii profesori, ori copii ale anumitor cadre didactice) vor stii deja subiecte inainte de-a intra in sala de concurs?

un cetatean mirat
25 august 2015
surprize, surprize

Cum asa? STAN MIHAELA ramane directoare? Nu se poate asa ceva! Dupa tot ce s-a scris, analizat, argumentat si dovedit? Dupa ce a fost si CORPUL DE CONTROL la Scoala 28 si a gasit fapte penale acolo? A dat calificative de Bine, sanctiuni, fara nicio noima, a refuzat sa recunoasca documente perfect legale, isi face de cap, si tot ea e directoare? In ce lume traim, oameni buni? Asta chiar e bataie de joc. Trezeste-te, Inspectoratule!

parinte
25 august 2015
1+1=0

am reclamat felul in care svinarciuc isi tine orele de matematica la gimnaziu, de ce nu s-au dispus masuri? aud ca in comisia pt concursul de directori va fi si un profesor de specialitate, cine? atena cumva? in cazul asta sa nu ne mai miram ca dupa capacitate toti aleg mircea, ovidius, traian, calinescu, etc.

54 comentarii. Pagina 2 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...6 

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Răducu Popescu încheie mandatul!
Pagina a fost generata in 0.3694 secunde