Gabriela Bucovală a preluat hățurile ISJ Constanța. Ce priorități are noul "general"

4829
54
Gabriela Bucovală a preluat hățurile ISJ Constanța. Ce priorități are noul

Articole de la același autor

Începând de ieri, o dată cu înmânarea ordinului de ministru, prof. Gabriela Zoia Bucovală este noul inspector general, în locul conf. univ. dr. Răducu Popescu.

La finalul celor trei ani de mandat ca inspector general, conf. univ. dr. Răducu Popescu nu și-a dorit să facă un bilanț al activității sale, cel puțin nu în sala Prefecturii Con-stanța, în schimb a dorit să mul-țumească tuturor celor care au muncit alături de el. Întrebat care a fost cel mai dificil moment al mandatului său, a răspuns că fiecare sesiune de examene naționale, fiecare debut de an școlar, de mișcare a personalului… "Dar toate au fost depășite datorită seriozității și implicării echipei. Cei care n-au reușit să țină pasul s-au pierdut de grup, și nu a fost alegerea nimănui. Ei au fost cei care nu și-au ales să muncească alături de toți ceilalți, din acest motiv s-au mai pierdut fie inspectori, fie directori", adăugând că încă se implică în activitatea inspectoratului. După care se va întoarce la catedra de la Universitatea "Ovidius", unde este titular de 21 de ani la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Care sunt prioritățile noului "general"

Prof. Gabriela Zoia Bucovală are o vechime în învățământul preuniversitar de 27 de ani, este titular al Liceului Teoretic "Traian", catedra de matematică, și de peste șapte ani se află în organigrama ISJ Con-stanța.

Își dorește în primul rând să păstreze spiritul de echipă care caracterizează inspectoratul școlar, dar și să continue proiectele începute. "Cea de-a doua prioritate este de a asigura învățământului constănțean principiile ferme de calitate și eficiență și mai ales deschiderea către beneficiarii direcți și indirecți, către comunitate. Considerăm că putem avea un învățământ de calitate numai dacă oferta educațională este adaptată nevoilor reale ale comunității din care fac parte elevii, nevoilor reale ale pieței muncii", a dorit să menționeze inspectorul general Bucovală, punctând faptul că va acorda o atenție sporită învățământului profesional și tehnic, care a avut de suferit în urma desființării școlilor profesionale.

Drept apreciere a activității, fostul inspector general Răducu Popescu a primit de la prof. Gabriela Zoia Bucovală un tablou ce ilustrează pașii cei mai importanți ai celor trei ani de mandat.

De asemenea, prefectul Ion Constantin i-a urat noului inspector șco-lar general un mandat de succes, menționând că există "anumite obiective pe care trebuie să le atingem, sociale, pe care împreună cu Inspectoratul, Prefectura și alte autorități vrem să le desfășurăm pentru binele copiilor".

Comentează știrea

54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Nicusor
24 august 2015
Ce vrajeala

Blah, blah, blah, ce vrajeala! Nimic concret. Dar sa speram ca va fi altceva, "spre binele comunitatii."

Constanta
25 august 2015
Astept cu nerabdare

Sa vedem ce hotarare va lua doamna inspector privind Scoa 28. Va face dreptate? Va recunoaste ca managementul defectuos duce la prabusirea scolii? Va evua corect viitorii directoti? Va pune msi presus de PSD valuarea?

Cititor
25 august 2015
Titlu jignitor

,,a preluat hățurile" ma duce la gândul ca profesorii sunt animale de povara (pentru stima pe care o am pentru Domniile lor nici nu enumar animalele de povara)

zoro
25 august 2015
un lucru pare sigur

Va continuă mârlăniile care se petrec de atâția ani în ISJ. Aroganța, rautatea și nesimțirea sunt la ele acasă în această institugie, se cred unii pe tarlaua personală acolo. Și ca un bonus, a plecat unul chel și a venit una cu o claie de păr, unde mai pui ca mi-e și greu să mă uit la ea.

cititor fidel
25 august 2015
invata

Stimata doamna Anghel, ati ales niste titluri pentru articolele dvs care denota frustrare. Aveam niste pretentii cum ca ati sti cum sa scrieti articole jurnalistice dar se pare ca nu reusiti sa treceti de veleitatile de scriitoras ratat care nu prea stie sa utilizeze figurile de stil iar atunci cand le utilizeaza o face intr un mod nefericit. Sintagma responsabilitate publica a jurnaliștilor va spune ceva?

Un profesor
25 august 2015
Noua

Surle ,trambitze,covor rosu pentru o proastă care si a cumparat TOTUL! Sa i cumpere fratele si un mascul.

Mircea
25 august 2015
" spirit de echipa"

La ISJ CTA " spirit de echipa" inseamna spirit de GASCA POLITICA SI NEPOTISM. O mana spala pe alta si amandoua fata.. Nu inseamna munca in spiritul corectitudinii, profesionalismului, respectului, ci cum sa ne scoatem intr-o situatie dificila pentru noi sau cum sa scoatem basma curata pilele noastre, sau cum sa infundam si sa marginalizam pe cine ne sta in cale, sau indrazneste ia atitudine impotrva a ceea ce facem.

dascal
25 august 2015
cu sprijinul Cugetului liber" suntem informati

D-na Simona ANGHEL, continuati i obiectiv ca si pana acum sa ne prezentati realitatea din invatamantul constantean. Multumim. Pe toti ne intereseaza cat de mult puteti infrana prin dezvaluirile pe care le faceti, mizeriile si furtul demnitatii profesorilor de catre o mana de oameni, echipa ISJ.

parinte
25 august 2015
Masuri

Speram ca una din prioritatile noului inspector general este aceea de a se apleca cu MAXIMA SERIOZITATE asupra celor intamplate la SC. 28, Dan Barbilian. Asa cum a fost semnalat si in presa, in nenumarate randuri, aceasta scoala sta pe un butoi de pulbere. Dupa ce a sabotat obtinerea gradatiei de merit a doamnei Rupesac Ecaterina, directoarea scolii vrea sa-i mai desfiinteze si clasa. Acum se lauda ca ii va pune ea la punct pe cei care au trimis memorii la Minister. Inceperea noului an scolar vine cu mari emotii pentru unele cadre didactice ale acestei scoli. Cat trebuie sa mai suportam umilinta, oare aceasta scoala nu merita ceva mai bun?

Răspuns la: Astept cu nerabdare
Adăugat de : Constanta, 25 august 2015
Sa vedem ce hotarare va lua doamna inspector privind Scoa 28. Va face dreptate? Va recunoaste ca managementul defectuos duce la prabusirea scolii? Va...
newton
25 august 2015
prioritate

primul lucru la care ar trebui sa se gandeasca ar fi schimbarea directorilor pusi de Raducu, in special Svinarciuc si Stan!!

54 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Răducu Popescu încheie mandatul!
Pagina a fost generata in 0.563 secunde