Fuego: "Mulți îmi plâng pe umăr, muzica mea le aduce alinare!"

777
16

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Fuego (Paul Surugiu) a lansat, la Constanța, cel de-al 30-lea album realizat împreună cu compozitorul Jolt Kerestely, prestigiosul dirijor al orchestrei Radiodifuziunii Române și apreciat compozitor. Prilej cu care constănțenii au avut șansa să asculte cele mai îndrăgite piese ale artistului lansate de-a lungul celor 20 de ani de carieră, dintr-un repertoriu ce numără peste 500 de cântece. 


Două ore de spectacol live pe scena Casei de Cultură a Sindica-telor din Constanța, Fuego fiind acompaniat de orchestra condusă de pianistul Vicențiu Perniu, de la Teatrul "Alexandru Davilla" din Pitești, unde Paul Surugiu este angajat cu carte de muncă. 


- Prin ce se detașează repertoriul tău de tot ceea ce se întâmplă în muzica românească? 
- Am cântat tot timpul muzică romantică, iar oamenii, vrem sau nu vrem să credem, rămân niște romantici toată viața. Atunci când le este mai greu, când au probleme, când cred că sunt pe marginea prăpastiei, muzica îi ajută să se schimbe, să-și schimbe sentimentele. Eu asta încerc, să-i fac pe oameni mai buni, mai generoși și cred că reușesc, dovadă fiind prezența lor în sălile de spectacol. De data aceasta, am venit la Constanța după Paști, pentru că am fost plecat și într-o scurtă vacanță în Israel cu familia mea, dar m-am și pregătit intens pentru acest turneu, intitulat "Trăiesc". Eu fără muzică nu aș exista. Dacă nu urc măcar o dată pe săptămână pe scenă, pentru a-mi încărca bateriile de la publicul meu, cred că nu aș putea să trăiesc. 


- Te provoc să comentezi melodiile ce se fredonează de ceva ani încoace. 
- Ce aș putea să spun decât că ceea ce înseamnă muzica noastră românească, și mă refer la muzica cu melodie, s-a cam pierdut. Se scrie acum muzică de-o vară, muzică ce se ascultă pe moment, care după aceea se uită. Dar când suntem între patru pereți, ne întoarcem la CD-ul acela în care ne regăsim. Spre exemplu, eu îi ascult pe Dan Spătaru și Gică Petrescu. Prin spectacolul meu, încerc să aduc o tânără generație - eu și orchestra mea - și să reînviem o generație de aur: Jolt Kerestely, Marius Țeicu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu, Marcel Dragomir. Tare mi-aș dori ca și melodiile care se compun astăzi să se asculte și peste 50 de ani, dar nu cred. Fiecare alege ce vrea să facă pe scenă, fiecare cântă ce-și dorește și tot timpul am spus că există o sită care cerne corect. 


- Ești în competiție cu Loredana, Horia Brenciu, Ștefan Bănică Jr., artiști care mai umplu sălile de spectacol? 
- În niciun caz, pentru că eu cânt alt gen. Loredana este o mare artistă, Brenciu este un show-man total, la fel și Bănică. Tocmai de aceea și vând la sală, pentru că oferă un show și au voci, cântă, sunt extraordinar de talentați. Deci, nu mă simt în competiție cu nimeni, pentru că eu abordez un gen unic, care nu prea se cântă. Muzica aceasta romantică, de suflet, cu un aer boem. Sunt colegi care mai cântă acest gen și pe care îi prețuiesc, cum ar fi Mirabela Dauer, Corina Chiriac. Și văd oamenii care vin la sală și care apreciază acest gen de muzică. Eu sunt artistul care rămâne după spectacol și câte o oră să ofere autografe și să vorbească cu fanii. Mulți îmi plâng pe umăr pentru că au copiii plecați și muzica mea le aduce alinare. 


- În ciuda acestor efuziuni la care chiar am asistat, Fuego este și subiect de bancuri și poante. 
- Și astea au rolul lor. Dacă "Împodobește mamă bradul" nu ar fi devenit subiect de glume, nu adunam trei milioane de vizualizări pe youtube. N-am crezut vreodată că această piesă se va bucura de un așa succes. Pentru că a fost o piesă foarte simplă, cu un text simplu. Chiar și când l-au asociat pe Jean Claude Van Dame în șpagat pe două camioane cu mine, punându-mă între doi brazi, consider că a fost o glumă foarte bună. Cei care nu cunoșteau muzica mea și au văzut poanta aceea au intrat să vadă ce face omu’ ăsta și chiar au venit în sala de spectacol. La Cluj, am fost impresionat de o trupă de rockeri care a venit să mă felicite după concert pentru simplul motiv că merg înainte și îmi văd de drumul meu. 


- Înseamnă că și Tudor Chirilă se numără printre fanii tăi? 
- Nu știu, dar pot să spun că este un băiat foarte talentat. Am fost la spectacolele pe care le-a regizat mama lui, o foarte bună actriță a Teatrului de Comedie - Iarina Demian. Cea mai dragă amintire dintre mine și familia lui Tudor este legată de memoria tatălui său. Invitat fiind la emisiunea "Ceaiul de la ora 5", Ioan Chirilă, un jurnalist de excepție și comentator sportiv, m-a chemat alături de el în acea emisiune, chiar la debutul meu. Important este să rămânem oameni și să fim buni, pentru că numai astfel trecem toate obstacolele vieții. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
dobre florentina
25 aprilie 2015
Fuego

Muzica lui Paul Ciprian Surugiu-FUEGO, va ramane nemuritoare, prin glasul sau de exceptie, este unul din artistii valorosi ai Romaniei! ii doresc mult succes in continuare.

Dana
25 aprilie 2015
Cel mai bun

Cantecele lui Fuego rascolesc orice suflet romanesc!!!Este cel mai mare si mai iubit artist roman si unul din putinii artisti romani care in zilele noastre are turenee nationale unde se vand bilete si umple salile de spectacol...Felicitari,Fuego si mult succes in continuare!!!

Viorela
25 aprilie 2015
Felicitari

Felicitari, mulțumiri, respect și toată stimă pentru acest minunat OM SI ARTIST!!

90%DIN CEI CARE AU CULTURA MUZICALA
26 aprilie 2015
???????????????????

NU STIU CINE IRI PLANGE PE UMAR, DAR EU ITI PLANG DE MILA. CE NUMESSTI TU MUZICA TA ESTE O LALAIALA LIBIDINOASA SI LACRIMOGENA . CURIOS ,MERGE CU MUTRA TA DE COPIL INDOPAT SI MIORLAIT. MUZICA TA SE SITUEAZA PE LA GENUL MANELE ALTFEL INTERPRETATE. ESTI TANAR, LASA MUZICA CAT MAI ESTE TIMP SA INCERCI ALTCEVA. IMI PARE RAU, DAR ESTI RIDICOL.POATE SCHIMBI SI CROITORUL, CACI DORIND SA TE APROPII DE VESTIMENTATIA LUI ELTON COMPLETEZI RIDICOLUL.

LIANA
26 aprilie 2015
Felicitari,Fuego!

Fuego,felicitari pentru marele succes care-l ai si in acest turneu!Am citit si am vazut poze de peste tot pe unde ai cantat pana acum si asa cum banuiam ,peste tot ai ridicat sala in picioare!Mult succes in continuare!!

Zoli
26 aprilie 2015
SUPER

Am fost cu prietena mea la Brasov la concertul lui Fuego si mi-a placut enorm!M-am regasit in multe din cantecele de dragoste ale tale!!Felicitari!

Robe
26 aprilie 2015
Special si unic

Fuego este OMUL si ARTISTUL special,e unic in tot ceea ce face!Si de data aceasta a surprins placut ,atat prin cantecele prezentate,decorul special dar si avandu-l alaturi de el pe maestrul JOLT KERESTELY!Prezenta maestrului demonstreaza aprecierea acestui colos a muzicii usoare romanesti pentru artistul FUEGO!

Cipri Dan
26 aprilie 2015
RESPECT!

La Ploiesti m-am bucurat sa vad un super concert si m-am bucurat de prezenta lui Jolt Kerestely pe scena alaturi de Fuego!Sunt doi titani ai muzicii usoare ..RESPECT!

Ana Matei
26 aprilie 2015
Superb

Spectacolul de la Constanta a fost superb,nici nu stiu cand au trecut cele doua ore.Felcitari Fuego pentru felul in care stii sa aduci bucurie in sufletele oamenilor !

Radu
26 aprilie 2015
Un artist de exceptie

Un artist de exceptie,o voce inegalabila! Respect!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : FUEGO revine pe scena Casei de Cultură
Pagina a fost generata in 1.4821 secunde