În acest week-end

Fiți martori la "Uciderea lui Gonzago", dar și la renașterea trupei constănțene

239
Fiți martori la

Articole de la același autor

Aceia dintre dvs. care nu au reușit să vizioneze cea mai recentă premieră constănțeană - "Uciderea lui Gonzago", de Nedialko Iordanov - o pot face sâmbătă, 28 mai, de la ora 19, și chiar nu vor regreta cele două ore petrecute la Teatrul de Stat.

Catalogat de cunoscători drept fidela expresie a "teatrului în teatru", spectacolul se petrece mai mult în culisele piesei solicitate de prințul Hamlet (interpretat de Andrei Cantaragiu) unei trupe ambulante sosite la Elsinore. În fapt, "Uciderea lui Gonzago" demască ceea ce, cu ani în urmă, săvârșise actualul cuplu regal, format din mama lui Hamlet (Maria Lupu) și unchiul său (Adrian Dumitrescu).

De-a lungul celor două ore, spectatorii vor avea ocazia să descopere o distribuție proaspătă, actori constănțeni dornici să-și joace rolurile ca pe propriile drame, pentru că, printre intrigi, conflicte, suspiciuni, piesa ridică atât de actualul statut al omului de pe scenă.

Nu insistăm asupra subiectului piesei, din dorința de a provoca curiozitatea celor care-și doresc să fie martorii unui act artistic care chiar merită văzut, mai ales că îmbină iscusit dramaticul cu comicul.

În distribuție: Tani Ștefu, Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Andu Axente, Georgiana Mazilescu, Cosmin Mihale, Dan Cojocaru, Alina Manțu, Remus Archip, Florentin Roman, Alexandru Medveghi, David Dobre, Abdul Cair Latip.

Cât despre piesa lui Carlo Goldini, "Gâlcevile din Chioggia", spectacol care se joacă mai mereu cu sala plină, revine în atenția constănțenilor duminică, 29 mai, de la ora 19, cu următoarea distribuție: Andu Axente, Laura Iordan/Clara Ghiuvelechian, Turchian Nasurla/Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț/Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană/Cristina Oprean.

v v v

Pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Davoski" duminică, 29 mai, de la ora 19, este programată Gala Concursului International de Dirijat Opera, aflat la a doua edițe și organizat în colaborare cu Thalassa Film & Music. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru de păpuși,  la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.5327 secunde