Astăzi, la Mangalia

Festivitate de premiere "Copiii și Marea"

458

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 15,30, Centrul Cultural "Euxin" din Mangalia găzduiește festivitatea de premiere a lucrărilor participante la Concursul internațional "Copiii și Marea", ediția a VI-a. Proiectul este inițiat și coordonat de prof. pentru învățământul primar Rodica Codău și prof. Ghiulserin Sali, de la Liceul Teoretic "Callatis". 


Au intrat în competiție 1.238 de desene realizate de copii de grădiniță și elevi ai claselor I-XI, 279 creații literare (în limbile română, franceză și engleză) realizate de elevi ai claselor III-XI și 241 de fotografii realizate de elevi ai claselor IV-XI.

Elevii participanți provin din 10 țări străine (Bulgaria / Varna și Dobrich, Portugalia - Arouca, Italia - Teramo, Turcia - Istanbul și Eskișehir, Macedonia - Prilep, Grecia - Zevohoria, Halkidiki, Ungaria - Törökszent-miklós, Polonia - Mielec și Pobiedziska, Moldova - Chișinău, și Slovacia - Turie ) și 32 județe ale țării noastre, din grădinițe și școli de stat sau particulare, din școli speciale pentru deficiențe motorii sau de auz, precum și din liceele de artă.

Jurizarea lucrărilor este asigurată de către inspectori ai ISJ Constanța, reprezentanți ai Radio Constanța, Primăriei Mangalia, Organizației "Salvați Copiii", Bibliotecii franceze "Arthur Rimbaud" Mangalia, Asociației părinților Liceului "Callatis", Fundației "Callatis", de scriitorul Emilia Dabu, membru al Uniunii Scrii-torilor, de pictorul Robert Perko, precum și profesori de specialitate ai Liceului Teoretic "Callatis".

Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta se va acorda, pe lângă premii și mențiuni, și trofeul "COPIII ȘI MAREA".

Copiii au redat prin intermediul lucrărilor atât frumusețea peisajului marin, cât și semnale privind amenințarea pe care o reprezintă poluarea pentru mediul marin.

Cele mai reușite lucrări vor rămâne expuse în foaierul Centrului Cultural "Euxin" Mangalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : LuminaMATH merge mai departe
Pagina a fost generata in 2.4019 secunde