Festivalul Lady Callatis 50+ premiază modelele comunității

307
1
Festivalul Lady Callatis 50+ premiază modelele comunității - festivalulcallatis-1408980930.jpg

Articole de la același autor

Fundația Callatis, împreună cu Fundația culturală DutchRo Olanda, Pakiss Brand și hotel "Corsa", a luat inițiativa de a veni cu un concept nou de manifestări culturale și artistice, prin care locuitorii municipiului Mangalia să-și promoveze tradițiile și valorile culturale.

În zilele de 28 și 29 august, la hotel "Corsa", din Mangalia, începând cu ora 19, va avea loc prima ediție a Festivalului Lady Callatis 50+, un festival dedicat promovării și cunoașterii spiritului feminin în ipostazele sale artistice morale și valorice.

Participantele la prima ediție a festivalului Lady Callatis 50+ sunt din România, Spania, Germania, Italia și Olanda, iar juriul este format din personalități marcante ale vieții culturale și artistice din Ro-mânia: prof. univ. dr. Manuela Cernat, prof. univ. dr. Dumitru Lupu, conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, actrița Cecilia Bârbora, poet Emilia Dabu, scriitor Ned Orson, textier Andreea Miclici.

În prima zi a spectacolului internațional, joi 28 august, începând cu ora 19, va avea loc atelierul cultural valoric "Arta de a fi femeie". În cadrul atelierului se va derula ediția a XIV-a a concursului "Plăcinta dobrogeană", la care vor participa peste 20 de concurente ce vor prepara zeci de sortimente de plăcinte cu diverse umpluturi.

Vineri, 29 august, începând cu ora 19, se va desfășura Gala Laureatelor, în cadrul căreia vor fi premiate femeile participante la eveniment, cu vârsta de peste 50 de ani. Vor fi declarate câștigătoare femeile ce vor demonstra valoare, eleganță, rafinament și care pot deveni un model în comunitatea din care fac parte.

În cadrul festivalului vor concerta artiști precum: George Rotaru, Maria Sălaru, Mihaela Condurache, Ion Crețeanu, iar invitatul special al serii va fi Fantasy Bolero-Sand Art, din Olanda.

Prezentatoarea festivalului va fi Ileana Șipoteanu, care va susține un recital. 

Comentează știrea

ion
27 august 2014
nu vreau sa deranjez alte personalitati ale muzicii romanesti

doamna ILEANA SIPOTEANU cred ca este printre primele interprete din Romania cu respect si pt sotul dumneaei prof.univ dr . DUMITRU LUPU

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 August 2014
Stire din Cultură-Educație : Cine cântă la Callatis Fest 2014
Pagina a fost generata in 1.6436 secunde