Facultățile Universității "Ovidius" la care se susține EXAMEN DE ADMITERE

1140

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 23 iulie, la Universitatea "Ovidius" din Constanța încep înscrierile pentru Admiterea 2013 pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probe practice). 


În anul universitar 2013-2014, sunt scoase la concurs peste 4.700 de locuri, din care 1.340 locuri bugetate și 3.375 la forma de învățământ cu taxă. Înscrierile se fac la centrele facultăților, între orele 9-16 în zilele lucrătoare și 9-12, în zilele de sâmbătă și duminică. 
La șapte din cele 16 facultăți pe care le cuprinde Universitatea "Ovidius", candidații vor susține concurs de admitere. 
La Facultatea de Medicină Dentară, admiterea se va face pe baza unei note calculate ca 80% media de la concurs și 20% bacalaureatul. Concursul constă dintr-un singur test grilă, care va conține 100 întrebări astfel: 50 întrebări de Biologie; 50 întrebări Chimie organică. 
La Facultatea de Farmacie, admiterea se va face pe baza unui examen cu probă scrisă constituită din 100 de întrebări tip grilă: 50 Biologie clasa a XI-a, 50 Chimie organică clasa a X-a și a XI-a. 
La Facultatea de Medicină, concursul va consta dintr-un test grilă unic, cu 100 de întrebări (biologie și chimie organică). 
La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, candidații de la specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar vor susține o probă eliminatorie de aptitudini. Rezultatul obținut este de forma ADMIS / RESPINS. Proba eliminatorie are 4 componente: muzică, desen, educație fizică, comunicare în limba română. 
La marea majoritate a domeniilor de licență ale Facultății de Litere Domeniul Limbă și literatură, candidații vor susține probe orale, care cântăresc 50% din media de admitere. La specializarea Jurnalism se susțin două probe, una orală și alta scrisă.


Atât la Facultatea de Educație Fizică și Sport, cât și la Facultatea de Arte se vor susține probe vocaționale de departajare. 
De asemenea, la Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie, la specializarea științe juridice, proba scrisă se va susține la o disciplină la alegere între Limba română, Economie sau Istorie și are o pondere de 50% din nota finală, restul de 50% reprezentând media obținută la examenul de bacalaureat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră la "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.1987 secunde