Expoziție inedită la Biblioteca Județeană: Satul dobrogean, în viziunea elevilor

886
Expoziție inedită la Biblioteca Județeană: Satul dobrogean, în viziunea elevilor - expozitiesatul-1496048972.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" găzduiește, începând de astăzi, expoziția de pictură, grafică și fotografie "Satul dobrogean", organizată de Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny" și Școala Gimnazială nr. 8 Constanța. 


Expoziția reunește lucrările premiate în cadrul concursului județean de arte vizuale "Imagine și simbol în arta românească", ediția întâi. În competiție au participat 30 de instituții de învățământ și 300 de elevi din județ, coordonați de către 50 de cadre didactice.


"Concursul reprezintă o lecție de contact cu creația plastică românească, dar și cu izvoare naționale autentice: casa țărănească, ulița, bisericile, porțile, curtea, vatra, fântâna, pădurea, câmpiile, fiind în același timp un rodnic exercițiu identitar", explică prof. Violeta Oprișan, unul din coordonatorii concursului și ai expoziției. Potrivit prof. dr. Iustina Silvana Ursu, de asemenea, coordonator precizează: "Concursul combină doi indicatori esențiali relevanți: arta și tradiția românească, stimulează și promovează patrimoniul valoric local".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3275 secunde