Examen de licență la UMC cu agenții economici în comisie

248

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța organizează, în perioada 10 - 15 iulie, sesiunea de examene pentru finalizarea studiilor de licență.

Ca element de noutate, anul acesta, în comisiile de examinare constituite pentru fiecare specializare în parte, vor fi prezenți și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor partenere, beneficiarii reali ai forței de muncă furnizate de către universitate. "Astfel, au răspuns invitației noastre reprezentanți ai Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), Autorității Navale Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, precum și ai agențiilor de crewing. Demersul Universității Maritime din Constanța este urmarea firească a dorinței de creștere a relevanței educației și formării profesionale pentru nevoile reale ale pieței muncii naționale și internaționale. Prin consultarea și implicarea directă a mediului de afaceri și a instituțiilor și organizațiilor implicate în sistem, Universitatea Maritimă din Constanța își propune să actualizeze și să îmbunătățească planurile de învățământ și programele analitice aferente fiecărei specializări, astfel încât să își coreleze oferta educațională cu cerințele pieței muncii", precizează rectorul UMC, Cornel Panait.

Potrivit acestuia, prezența experților externi în comisiile de examinare va reprezenta garanția că absolvenții UMC dețin cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face față competiției tot mai intense la nivel național și global.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5699 secunde