Evocarea poetului mistic Yunus Emre

123
Evocarea poetului mistic Yunus Emre - evocareapoetului-1416505031.jpg

Articole recomandate

Astăzi, Uniunea Democrată Turcă din România organizează, de la ora 13, un eveniment cultural dedicat poetului turc, Yunus Emre. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR și va fi găzduit de filiala din București a Uniunii Democrate Turce din România. În cadrul manifestării va fi evocată opera poetică și filozofică a lui Yunus Emre, considerat unul dintre primii poeți care au creat în limba turcă. Istoricul turc Mustafa Ali Mehmet și președintele filialei UDTR din Galați, Gulten Abdula, vor vorbi despre creația lui Yunus Emre în timp ce poeții Feuzi Iomer, Emin Emel și Hayat Memiș vor recita poezii aparținând marelui scriitor mistic.

La eveniment sunt așteptați să participe membri ai comunității turce din București, Constanța, Brăila, Galați și Tulcea, dar și deputatul Iusein Ibram. Printre invitați se numără: Ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș, reprezentanți ai Centrului Cultural Turc "Yunus Emre", ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci și ai editurii Kriterion.

Yunus Emre este un poet mistic care se presupune că ar fi trăit între anii 1240-1320. Este un exponent al cântării credinței pacifiste și al iubirii divine fiind considerat fondatorul limbii turce vechi din Anatolia. Cele două opere monumentale, "Divan" (Culegere de poezii) și "Risaletü E #hn- Nushiyye" (Sfaturi sau povețe profetice) scrise în limba turcă, promovează toleranța, înțelegerea și cunoașterea prin iubire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1499 secunde