Eveniment cultural de excepție la MINAC

131

Articole recomandate

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) găzduiește evenimentul "Trei generații de femei din familia Grigorescu".
Evenimentul include o expoziție retrospec-tivă a pictoriței Florica Grigorescu-Budiș (1998-1975), prezentată de istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, directoarea Muzeului
de Artă din Constanța, precum si prezentări de carte (ale Sandei Budiș și Sandrei Pralong), făcute de scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
Expoziția ce debutează sâmbătă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Piața Ovidiu din Constanța, este o retrospectivă ce reunește 45 de tablouri în ulei și desene ale artistei, de pe vremea când soțul său, Generalul Alexandru Budiș era atașat militar la Sofia în anii 1940 și până la plecarea din țară a fetei și nepoatei ei, Sanda Budiș și Sandra Pralong.
Evenimentul de la MINAC include prezentarea volumului de memorii al Sandei Budiș, intitulat "Fata Tatei și Mama Fetei", apărut anul trecut la Editura Polirom, bestseller deja la a doua ediție.
De asemenea, vor fi prezentate cele două volume ale Sandrei Pralong (fiica Sandei Budiș și nepoata Floricăi Grigorescu-Budiș), intitulate "De ce m-am întors în România" (Editura Polirom 2010) și recent-lansatul "Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România" (Editura Polirom 2013), Bestseller la Târgul de Carte Bookfest din luna iunie în București.
Expoziția de pictură (cu vânzare) a Floricăi Grigorescu-Budiș va fi deschisă până pe 1 august și poate fi vizitată în fiecare zi între 10 și 20 la etajul 1 al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7116 secunde