EVALUAREA NAȚIONALĂ, floare la ureche! RECORD de note de 10!

865
1
EVALUAREA NAȚIONALĂ, floare la ureche! RECORD de note de 10! - evaluare-1372596721.jpg

Articole de la același autor

Peste trei sferturi dintre absolvenții de clasa a VIII-a din județul Constanța au promovat la Evaluarea Națională, cu 36 de procente mai mult ca anul trecut. Recordul este cu atât mai semnificativ cu cât s-au luat peste 400 de note de 10, majoritatea la matematică. Pe data de 17 iulie, elevii vor afla unde au fost repartizați în învățământul liceal de stat. 

Gata cu emoțiile pentru elevii care au susținut evaluarea națională. Rezultatele la examenele scrise s-au afișat sâmbătă, la orele 16, în fiecare centru de examinare din județ. Elevii nemulțumiți au avut ocazia să depună contestație tot sâmbătă, până la orele 22.

"Ministerul Educației Naționale a decis prelungirea intervalului orar pentru depunerea contestațiilor, cu două ore, de la ora 20 la ora 22. Decizia a survenit ca urmare a solicitării reprezentanților Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, care ne-au informat că enoriașii nu pot avea activități laice în ziua de sâmbătă, considerată zi de sărbătoare. Prin hotărârea adoptată, Ministerul Educației Naționale a înțeles să respecte drepturile garantate de Constituția României și de legile statului român privind libertatea de conștiință și asigurarea de șanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparțin aceștia", au precizat reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

422 de note de 10, la Constanța

Record de note de promovare la Evaluarea Națională în județul Constanța. Peste 78% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5, cu 36 de procente mai mult ca în anul precedent. Astfel, 83% dintre cei 5.441 de elevi care au susținut proba la Limba și literatura română au obținut note peste 5, iar la Matematică au promovat, din 5.416 elevi, 73% dintre aceștia.

Județul Constanța se poziționează în fruntea clasamentului și la notele de 10. Nu mai puțin de 422 de elevi au luat nota 10, dintre care 407 la Matematică și 15 la Limba și literatura română.

Peste 500 de contestații

Elevii care au fost nemulțumiți de notele obținute la probele scrise au putut depune contestații sâmbătă, până la orele 22. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în județul nostru au fost înregistrate 571 de contestații, dintre care 414 la Limba și literatura română și 157 la Matematică. Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 iulie.

Pe baza notelor obținute la aceste examene, dar în egală măsură și a notelor obținute pe perioada gimnaziului, absolvenții de clasa a VIII-a vor face opțiunile la licee. Aceștia vor completa fișa de admitere la liceu în perioada 5-10 iulie.

Admiterea va avea loc în trei etape

În prima etapă, se pot înscrie candidații din seria curentă, precum și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar. În intervalul 5 - 10 iulie, vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere. Listele cu candidații vor fi afișate pe 17 iulie, la școlile unde elevii au învățat și la liceele unde au fost repartizați, iar până pe 26 iulie, pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

A doua etapă va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar. În intervalul 17 - 22 iulie, vor fi completate fișele de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare și de către cei care au rămas nerepartizați.

Repartizarea computerizată a candidaților din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeași zi urmând să fie afișate listele la școli și licee. Candidații repartizați vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 și 26 iulie.

A treia etapă va avea loc în zilele de 5 și 6 august, când elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care și-au încheiat situația școlară mai târziu vor fi repartizați.

Comentează știrea

Observator
2 iulie 2013
Evaluarea mediocritatii!

Subiectele date au fost de nivel mediu. Nota 10 este echivalentul unui 7! La matematica trebuiau incluse si subiecte cu grad mai mare de dificultate pentru a departaja pe cei care invata de cei care se multumesc sa treaca clasa. Ce o sa faca cei mai multi daca se dau examene de admitere la liceu? Sau la admitere subiectele vor fi la fel ca la evaluare?!! Evaluarea elevilor dupa clasa a 8-a trebuie sa fie un criteriu de selectie profesionala pentru viitorul copiilor. Subiectele trebuiau sa contina elemente de dificultate pentru a departaja pe cei care sunt de liceu de cei care trebuie sa se multumeasca cu o profesionala. Nu toti absolventii clasei a 8-a sunt de liceu. Parintii care doresc ca "odrasla" lor sa urmeze un liceu, ar trebui sa se preocupe mai mult de educatia copiilor si sa-i controleze mai des cum folosesc timpul disponibil.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3917 secunde