Elevii se dezic de protestul profesorilor. "Nu sacrificați o întreagă generație!"

1027
8
Elevii se dezic de protestul profesorilor.

Articole de la același autor

Vestea că abia de la anul vor primi salarii mai mari cu 25 la sută a stârnit repede reacții în rândul cadrelor didactice. Liderii de sindicat din învățământ au dat deja semnalul că se pregătesc de proteste, iar pentru ca impactul să fie maxim, se gândesc să boicoteze chiar bacalaureatul.

Deși permanent au fost alături de dascălii lor, susținându-i în solicitările privind salarii decente, elevii se dezic acum de protestele profesorilor și spun că nu vor ca o "generație întreagă să fie sacrificată în detrimentul acestei metode de presiune".

"Consiliul Național al Elevilor și Asociația Elevilor din Constanța dezaprobă de-mersul inițiat de către Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ de a organiza un protest de amploare în perioada bacalaureatului, acest lucru urmând a avea repercusiuni asupra bunei organizări a examenului și, implicit, periclitând calendarul prestabilit pentru admiterea în învățământul superior", explică reprezentanții AEC.

Această posibilă grevă are ca obiect nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la proiectul legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Sprijinim salarizarea corespunzătoare a personalului didactic, având în vedere necesitatea formării lor continue, și asumarea educației drept o prioritate națională și din punct de vedere financiar, dată fiind necesitatea creșterii calității actului educațional în special în învățământul preuniversitar. Însă, nu elevii trebuie să răspundă pentru carențele cu care ne confruntăm la nivelul dialogului dintre partenerii educaționali și reprezentanții administrației publice centrale", spun reprezentanții elevilor.

"Nu vom tolera folosirea elevilor pentru a sensibiliza!"

Aceștia sunt de părere că este fundamental ca bacalaureatul să se desfășoare în contextul prestabilit, astfel încât admiterea în învățământul superior să se realizeze în condițiile firești și niciun absolvent al ciclului liceal să nu aibă de suferit din cauza mișcărilor de protest ale federațiilor sindicale.

"Consiliul Național al Elevilor vede în demersul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ o abordare injustă și lipsită de profesionalism. Cu ce este vinovată această generație de elevi pentru lipsa unei finanțări salariale corecte și pentru nerespectarea promisiunilor guvernamentale? De absolut fiecare dată elevii au susținut majorăriile salariale și au considerat acest aspect o prioritate pentru sistemul educațional, însă nu vom tolera folosirea elevilor pentru a sensibiliza societatea. Comunicarea și dialogul sunt soluția, nicidecum periclitarea examenelor naționale", anunță Vlad Ștefan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Reprezentanții elevilor fac apel la înțelegerea liderilor de sindicat și le readuc în atenție faptul că un dialog transparent, sprijinit pe aspecte concrete, poate fi soluția optimă de adoptat în vederea ameliorării inconvenientelor, fără ca efectele negative să se răsfrângă asupra principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ și, în acest caz, asupra viitorului lor academic și profesional.

Elevi sacrificați

"Este regretabil faptul că Guvernul refuză să pună în aplicare promisiunile făcute în timpul campaniei cu privire la salarizarea cadrelor didactice. Am susținut și susținem nevoia acordării unei salarizări corespunzătoare pentru personalul didactic și nedidactic din învățământ, dar elevii din România nu au nicio vină că reprezentanții Guvernului refuză să acorde creșterile salariale promise. Boicotarea examenului de bacalaureat va avea consecințe grave asupra absolvenților clasei a 12-a, care vor fi puși în imposibilitatea de a susține admiterea pentru accederea în învățământul superior. Nu este în interesul nimănui ca peste 100.000 de candidați la examenul de bacalaureat să fie sacrificați, ca mijloc de presiune", este de părere și Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța. 

Comentează știrea

Dl Goe din Teleorman
8 iunie 2017
@generatia de sacrificiu

Dl.Vlad Stefan &Co."generatia de sacrificiu" , daca vreti sa dati Bac-ul la timp,la fel cum au facut si restul celor 26 de "generatii de sacrificiu" din 90 si pana acum, va rog sa va mobilizati si pana incep examenele, sa luati cu asalt Bastilia Rosie, adresa : Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, București.Poti organiza o noua "cruciada a copiilor " impotriva ciumei rosii. Dl Vlad, cine i-a adus la putere pe Penalul din Teleorman si pe Olguta Prostuta?Parintii celor 100000 de candidati & profesorii care s-au bulucit sa voteze programul de ElDorado al lui Livache , e acum a venit ziua scadentei si trebuie sa deconteze prostia. Tot Bac-ul se va amana cu cel mult o saptamana.Daca o sa se faca greva in prima zi de Bac, guvernul va pica imediat.Se va organiza un guvern interimar si Bac-ul se va decala putin. Dl.Goe din Teleorman,ptr ca iar a ramas repetent si nu poate arunca vina pe "colega de banca " Olguta Prostuta, va scoate castanele din foc cu mainile profesorilor si elevilor, iar cei doi vinovati de serviciu Grindeanu si V.Stefan vor deconta totul din prima zi de greva.

Oarecare
8 iunie 2017
Eroare

Noi protestam pentru faptul ca suntem, pe o scara a salariilor de la 1 la 12, pe pozitia 1,64. Este dreptul nostru legal de a protesta.

Naekst
8 iunie 2017
generatia sacrificata

Cind cereti sa nu se sacrifice o generatie la ce va referiti? La cei maximum 5% dintre voi care chiar merg la scoala ca sa invete si sa acumuleze educatie, ori la restul de 95% care vad in scoala doar un loc de etalare a tinutelor si a gageturilor, un loc unde se intilnesc cu gasca pentru schimb de informatii de ultima data, un loc unde-si intilneste, fara riscul de a fi prins de politie, dealerul de prafuri?

Constantean
8 iunie 2017
Scoala incotro!!!!!!!!!

De ce nu luati in calcul si meditatiile prof.? Ore nefacute la scoala,obligand elevii sa vina la meditatii in particular.Anuntandu-i ca este test a doua zi!!!!!!Ar fi multe de spus.....Acestea se intampla la scolile de ELITA!!!!!!!!!!!!!!!!

elev din banca treia de la geam
8 iunie 2017
elevii isi depasesc profesorii

Elevii au toate motivele de a se dezice de protestul profesorilor.Educatia se face cu continuitate , cunostintele se transmit cu mult tact pedagogic si etica profesionala si nicidecum in functie de salariu pe care-l ceri marit la jumatatea anului de invatamant.Domnu profesor ,daca s-a angajat pentru aceasta sarcina in mod sigur ,la inceput a avut cunostinta cu ce salariu va fi retribuit.Daca vrea sa protesteze o poate face in vacante.Altfel ar fi ca si cand ar pilota un avion iar aproape de destinatie refuza sa mai coboare fara marirea de salariu.Ne poate spune cineva,nr de zile al unui an scolar si cate ore pe saptamana are de predat elevilor?

Radu
8 iunie 2017
Geaba chichirez galceava ...

Bre , ca sa ne intelegem , profesorii se vor face ca fac greva , elevii se vor face , tot asa , ca dau examene , sau ca le iau , guvernul se va face ca este ingrijorat de situatie si tot asa , ca in anii trecuti , educatia va ramane prioritate nationala ...

Gabriel
8 iunie 2017
Profi incompetenti care cer salarii mari!

Profesori care iau note mici la examenele lor sunt scandalagii la salarii/lucrarile se corecteaza in scoala si cu mita ajungi la liceul dorit /la fel bacul!

eu
9 iunie 2017
greva

Pe elevi i au sacrificat politicienii,nu profesorii!E un moment optim pentru o obtine prof.ceea ce vor!Numai prin boicotare si presiune maxima vor fi pusi in drepturi.Deci,FACETI GREVA!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7361 secunde