Elevii de clasa a VIII-a intră în focul examenelor

286
Astăzi, mari emoții pentru școla-rii claselor a VIII-a care susțin proba scrisă la limba și literatura română.
Cei 5.678 de elevi sunt progra-mați să susțină proba în 31 de centre de comunicare: 11 în municipiul Constanța și 20 în județ.
Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30.
Fiecare sală de examen va fi dotată cu camere de supraveghere video. Frauda și tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală și acordarea notei 1 la lucrarea respectivă. Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenți, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba, proveniți din unitatea de învățământ în care are loc examenul.
Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare și de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. 
După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire și o trece pe lucrare. În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.
Miercuri, 27 iunie, se susține proba scrisă la matematică. Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele până la ora 14, după care, în aceeași zi, se vor primi contestațiile. Pe 2 iulie, când bacalaureații intră în focul probelor scrise, elevii vor afla rezultatele finale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3429 secunde