Elevi din toată țara vin la Ovidianum

184
Elevi din toată țara vin la Ovidianum - concursovidianum-1464366183.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, la Liceul Teoretic "George Călinescu" se desfășoară o nouă ediție a Concursului național de limba latină "Certamen Ovidianum Ponticum". La competiția din acest an s-au înscris 76 de elevi de nivel liceal - din 17 județe și din municipiul București - care studiază limba latină.

Concursul național - aflat la cea de-a XXIII-a ediție - a fost inițiat de domnul profesor Constantin Daba și continuat de prof. Elena Crăcea, actualul director.

Sâmbătă, 28 mai, ora 9, are loc proba scrisă la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța (trei ore pentru toți elevii, respectiv cinci ore pentru elevii care participă la selecția pentru lotul internațional Sulmona 2017). Totodată, începând cu ora 9, va avea loc sesiunea națională de comunicări științifice destinată profesorilor de limbi clasice și celor de limba și literatura română.

Duminică, 29 mai, începând cu ora 10, va avea loc premierea elevilor. În urma acestui concurs, vor fi selectați reprezentanți ai lotului României pentru Concursul internațional de limba latină "Certamen Ovidianum Sulmonense" care se va desfășura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2017. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5681 secunde