Elevi ai Liceului Internațional, medaliați cu aur la First Lego League

285

Articole de la același autor

Șapte elevi de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța au fost medaliați cu aur la concursul internațional de lego First Lego League International Open Championship. Echipa, formată din Ioana Călătoru, căpitan, Vlad Filip, Tudor Bocai, Cristian Pîrvu, Radu Popa, Alexandru Bucovală, Mihai Bărbulescu, toți elevi de clasa a IX-a, și antrenorii Altun Murat și Anida Murat, a realizat un robot pe care l-au botezat ICHC. Misiunea acestuia este de a interacționa cu animalele, în scop ecologic și umanitar.

Competiția cuprinde patru probe. Mai întâi, elevii au prezentat cum s-au cunoscut, ce lucruri au în comun, cum și-au împărțit sarcinile, cum au interacționat unii cu alții, în proba valori fundamentale, apoi elevii au prezentat un sistem de hrănire a animalelor sălbatice, animal feeder, la care au folosit limbajele de programare android, app inventor și bineînțeles sistemul electronic, în proba proiectului de cercetare. Ulterior, în proba proiectării robotului, au prezentat partea de construcție propriu-zisă a robotului și schema sistemului de programare, iar la final, au arătat misiunea robotului, în care acesta trebuia să interacționeze cu animăluțele de pe planșă.

"Elevii au fost apreciați în primul rând pentru abilitățile extraordinare pe care le-au demonstrat la categoria «Valori fundamentale», dovedind un spirit de echipă deosebit, cu o structură a echipei foarte bine determinată și un spirit de colaborare fructuos și la categoria «Proiect de cercetare», unde proiectul lor a fost apreciat ca unul dintre cele mai inovative și cu reale șanse de a aduce plus valoare în domeniul roboticii și științelor de cercetare", a explicat Ioana Stochiță, reprezentantul Liceului Internațional de Informatică.

La final, elevii constănțeni au fost premiați cu medalia de aur - premiul Juriului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5962 secunde