Eleva Smaranda Bîrcă lansează primul volum de poezii - "Eu"

681
1

Articole recomandate

Chiar de Ziua Educației, o elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Educational Center Cambridge School of Constanța își lansează prima carte de poezie. Volumul, intitulat simplu "Eu", este o confirmare a talentului Smarandei Maria Bîrcă, câștigătoare a numeroase premii de literatură, atât în țară, cât și în străinătate. Lansarea va avea loc la Biblioteca Județeană Constanța, astăzi, începând cu ora 14.00.

Smaranda este încă elevă în clasa a XII-a și, de mai mulți ani, la îndemnul dascălului ei, prof. Vasile Coman, s-a aventurat și a reușit să cumuleze ansamblul de poeme într-un volum. Printre premiile câștigate de talentata liceană se numără Premiul Special Françoise Labadie, ce poartă numele unei autoare cunoscute în Franța, pentru poemul "Eu", și Premiul I pentru poemul "Viața", ambele în anul 2013. În anii ce au urmat, premiile nu au contenit să vină, Smaranda câștigând diverse titluri, dar Premiul Francophonie pentru ansamblul de poeme trimise a fost cel mai mare premiu al concursului din 2016. (A.P.)

În 2017, Smărăndița ne surprinde și lansează acest volum de poeme, despre care spune că "reprezintă suma a tot ceea ce gândesc și simt". Cartea cuprinde poeme profund lirice și introspecții specifice unei adolescente care trece printr-o perioadă de tranziție între copilărie și maturitate. Fiind dornică să împărtășească aceste emoții cu familia, prietenii, colegii, profesorii și susținătorii ei, Smaranda vorbește despre lansare cu multă bucurie. Printre invitații de astăzi se numără și câteva personalități, precum mentorul ei, profesorul Vasile Coman, prof. Cristina Maria Ivan, inspectorul de limba și literatură română, prozatorul și publicistul Tudor Costache, realizator radio Dan Voicu și renumitul scriitor Ovidiu Dunăreanu. 

Comentează știrea

fani
5 octombrie 2017
Ceva pozitiv....

Felicitari tinerei talentate cat si autorului acestui articol !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2576 secunde