Ei sunt viitorii matematicieni! Școlarii s-au întrecut la concursul Rural Math

350
Ei sunt viitorii matematicieni! Școlarii  s-au întrecut la concursul Rural Math - eisuntviitorii-1495469577.jpg

Articole recomandate

Școala gimnazială nr. 1 din Tuzla a găzduit, week-endul trecut, cea de-a XV-a ediție a Concursului județean de matematică "Rural Math", desfășurat în cadrul Proiectului Județean Concurs de Matematică "Rural Math". Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Primăria Tuzla.

Obiectivele principale ale concursului constau în depistarea și stimularea elevilor capabili de performanță din mediul rural, promovarea spiritului de competiție, întărirea culturii profesionale a cadrelor didactice de specialitate. Participarea la acest concurs reprezintă o oportunitate pentru elevi de a-și cunoaște județul din perspectiva istoriei, geografiei, culturii și civilizației.

La concurs au participat 240 de elevi din ciclul gimnazial, riguros selectați în urma concursului organizat la nivelul fiecărui sector metodic, în cele 56 unități de învățământ din mediul rural, din județul Constanța. Elevii au fost însoțiți, asistați și evaluați de 50 de cadre didactice de specialitate.

Proba scrisă s-a desfășurat pe parcursul a două ore, iar festivitatea de premiere a avut loc începând cu ora 15. Premiile și diplomele au fost înmânate elevilor de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Au fost acordate nouă premii întâi, 13 premii II, 18 premii III și 45 de mențiuni, Primăria și Consiliul Local Tuzla oferind premii în bani celor mai merituoși elevi. De asemenea, toți elevii participanți au avut ocazia să viziteze Aerodromul Tuzla, primind pentru efortul lor pachete cu dulciuri.

"Am fost onorați și mândri să găzduim un concurs de asemenea anvergură. Concursul Rural Math este o provocare în primul rând pentru elevi, căci ei au ocazia de a-și etala cunoștințele acumulate și de a face noi descoperiri. Împreună am demonstrat că matematica rămâne la modă, în toate timpurile și locurile", a declarat prof. Luminița Comșa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4983 secunde