Educație juridică în școli

269
1
Educație juridică în școli - educatiejuidica-1502019354.jpg

Articole de la același autor

Elevii vor face educație juridică în școală. Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție au semnat un protocol de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, vor fi oferite informații cu caracter juridic elevilor (de la vârsta de debut a învățământului obligatoriu până în ciclul superior al liceului) și cadrelor didactice.


Domeniile care fac obiectul educației juridice în învățământul preuniversitar sunt, în special, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale, Constituția României, aspecte referitoare la procesul legislativ și aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, dar și elemente de bază din dreptul civil și penal sau elemente de prevenire și combatere a corupției. Experți din Ministerul Justiției și din alte instituții și autorități publice relevante pentru domeniul justiției, consilieri juridici, practicieni ai dreptului, reprezentanți ai profesiilor liberale (avocați, mediatori, executori judecătorești etc.) sau ai societății civile care aderă la obiectivele acestui protocol pot susține expuneri în școli pe diverse teme juridice de interes. Pot fi organizate, totodată, vizite ale elevilor la Ministerul Justiției, la Ministerul Public, la sediile altor autorități și instituții publice relevante pentru domeniul justiției, precum și la instanțe și parchete. Cadrele didactice vor fi sprijinite în pregătirea continuă cu elemente de educație juridică incluse în discipline de tip educație civică și cultură civică. De asemenea, vor fi elaborate programe școlare și manuale școlare pentru o mai bună predare a educației juridice. 


Comentează știrea

Cadru didactic
7 august 2017
Fărră politizare în școli.

Sînt suficiente elementele de drept care se predau acum în școli. Prezența diverselor persoaane spre a "ajuta" cadrul didactic înseamnă deprofesionalizare, minimalizare a rolșului profesorului, politizare. Profesorul să fie lăsat să-și facă treaba în acord cu metodicile de predare și evaluare. Școală să nu fie un cenaclu de dezbateri sau expuneri, mai ales ale onegeurilor.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2531 secunde