"Editura Didactică și Pedagogică va prelua integral editarea manualelor școlare. Toate manualele pentru liceu vor fi rescrise"

220

Articole recomandate

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va prezenta în Guvern un act normativ prin care Editura Didactică și Pedagogică să preia integral editarea manualelor școlare, "astfel încât toți elevii din România să beneficieze la timp de manuale". De asemenea, ministrul a anunțat că anul viitor toate manualele de liceu vor fi rescrise.


"Săptămâna viitoare vom veni cu un act normativ în Guvern în așa fel încât să punem capăt acestei sarabande din ultimii cinci ani, Editura Didactică și Pedagogică să preia integral editarea manualelor școlare în așa fel încât elevii de clasa a V-a, toți elevii din România să beneficieze la timp de manuale", a declarat ministrul Educației, la începutul ședinței Executivului, potrivit news.ro.


Liviu Pop a precizat, de asemenea, că o lege în ceea ce privește manualele va fi pusă în dezbatere publică în două sătămâni.


"Pentru cei de clasa a V-a, așa cum am anunțat, sunt asigurate toate manualele pentru 11 septembrie, evident, acele îndrumare vor ține loc de manual timp de maxim opt săptămâni. Legea manualului școlar pe care o vom lansa în dezbatere publică în 12 septembrie va clarifica și acest aspect – manualul digital și manualul pe suport de hârtie, insluciv atribuirea acestora și statutul manualelor auxiliare care au îngreunat ghiozdanul elevilor în ultimii ani. Anul viitor toate programele școlare pentru învățământul liceal vor fi rescrise", a explicat Pop.


Totodată, ministrul Educației a anunțat că anul viitor toate manualele de liceu vor fi rescrise


"Anul viitor toate programele școlare pentru învățământul liceeal vor fi rescrise", a mai spus Pop, citat de romaniatv.net






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3144 secunde