Echipa "Breaking News" se întoarce la Constanța. Proiecția specială a emoționantului film

330
Echipa

Articole de la același autor

Dacă nu ați apucat încă să mergeți să vedeți filmul românesc "Breaking News", aveți ocazia să participați, sâmbătă, la Constanța, la o proiecție specială, și să luați și un autograf de la protagoniști.

Echipa ajunge la Constanța după un periplu prin mai multe orașe din țară, mai ales că filmările au avut loc pe litoral, la Mangalia, Eforie Sud și Saturn.

Pelicula "Breaking News", în regia Iuliei Rugină, cu Andi Vasluianu și Voica Oltean în rolurile principale, a intrat în cinematografe pe 29 septembrie. După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria? Acestea sunt întrebările care îi vor frământa pe spectatori deopotrivă.

"Breaking News e făcut cu mult sprijin din partea oamenilor din județul Constanța. M-aș bucura enorm să fie toți în sală și să vadă filmul. Până la urmă, cele mai intense trei săptămâni din viața mea acolo s-au întâmplat, în urmă cu aproape trei ani", spune regizoarea Iulia Rugină.

"Marea rămâne acolo, împreună cu celelalte povești!"

Echipa filmului "Breaking News" s-a întâlnit deja cu spectatorii din 11 orașe. La Cluj, discuția cu publicul de după film a durat peste o oră și jumătate. La Botoșani, la cinematograful Unirea, sala a fost plină cu tineri, care au stat apoi la o lungă sesiune de autografe și discuții cu Andi Vasluianu, Voica Oltean și Iulia Rugină.

Reacțiile publicului au avut un numitor comun: povestea filmului "Breaking News" a emoționat, iar jocul tinerei Voica Oltean a impresionat, de la Ploiești, la Caransebeș, Reșița, Timișoara, Arad, Cluj, Iași, Sibiu, Suceava, Botoșani, la Gura Humorului.

"A fost primul film pe care l-am făcut, e nouă pentru mine ideea de caravană și de oameni în sală, este frumos ce se întâmplă, contează enorm că ați venit", a spus actrița Voica Oltean, care a fost premiată pentru rolul pe care îl interpretează la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary.

"Viața continuă, poveștile continuă, a mai murit cineva despre care la fel de bine putem să ne întrebăm în alt film cine era, ce făcea, ce familie a avut. Viața merge mai departe și lasă în urmă povești pe care le știm sau nu le știm, le aflăm sau nu le aflăm. Marea rămâne acolo, împreună cu celelalte povești, care sunt niște simple știri dacă nu intrăm în profunzimea lor", a spus Iulia Rugină într-o discuție despre motivațiile din spatele alegerii litoralului Mării Negre ca imagine pentru finalul poveștii.

Autoarele scenariului sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru. Lângă ei, în "Breaking News" apar și actori cunoscuți din Constanța, precum Gelu Ciobanu, Alexandru Mereuță și Daniela Trifan Enache. Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în co-producție cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun.

Proiecția specială va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, la Cityplex Constanța, de la ora 19.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7485 secunde