Două surori se vor călugări duminică, la Mănăstirea Crucea

473
Două surori se vor călugări duminică,  la Mănăstirea Crucea - manastireacrucea-1375375302.jpg

Articole de la același autor

Duminică 4 august, începând cu ora 7,30, Ierarhul Tomisului va călugări două surori de la mănăstirea Crucea, slujbă urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, la ora 00,00, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie va ține Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul", din apropierea localității Mihail Kogălniceanu, parohie care își serbează luni hramul. La slujbă este așteptat să participe și IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei.

Pe data de 6 august cea mai veche biserică din Constanța, biserica Greacă, își serbează hramul, Schimbarea la Față. Astfel, la ora 8,45, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la această biserică. Începând de duminică, 4 august, și până pe data de 8 august, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Apostol Andrei.

Datele istorice privind Schimbarea la Față spun că sărbătoarea își are originea în momentul sfințirii unei biserici zidite de Sfânta împărăteasă Elena, pe muntele Taborului, în secolul IV. Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos este sărbătoarea în care Mântuitorul Și-a schimbat în mod minunat chipul feței Sale, pe muntele Taborului, în prezența a trei dintre ucenicii Săi: Petru Ioan și Iacov. Atestarea documentară a sărbătorii apare în prima jumătate a secolului V. În secolul VIII, odată cu generalizarea acestui praznic, Sfântul Andrei Criteanul compune o predică la Schimbarea la Față, iar Sfinții Ioan Damaschin și Cosma au compus imne religioase în cinstea sărbătorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4136 secunde