Două lucrări de patrimoniu semnate de Grigorescu și Andreescu, expuse la Muzeul de Artă din Constanța

396
Două lucrări de patrimoniu semnate de Grigorescu și Andreescu, expuse la Muzeul de Artă din Constanța - trandafirisalbatici53f6e0a52a-1310377119.jpg

Lucrările de patrimoniu "Trandafiri sălbatici" de Nicolae Grigorescu și "Garofiță în pahar" de Ioan Andreescu vor fi expuse la Muzeul de Artă din Constanța după ce proprietarii lor au decis să le cedeze în custodia acestei instituții, potrivit unui comunicat remis, luni, de casa de licitații Artmark, citat de Agerpres.

Cele două tablouri vor ajunge mâine la Muzeul de Artă din Constanța, unde vor fi expuse timp de un an.

Opera "Garofiță în pahar", semnată de Ioan Andreescu, a fost achiziționată la o licitație care a avut loc la începutul lunii iulie la suma de 51.000 de euro. Lucrarea a figurat în expoziția inaugurală a Fundației Ioan I. Dalles din București mai - iunie 1932 și este menționată în monografia "Andreescu" de Radu Bogdan. Autenticitatea i-a fost confirmată de istoricul de artă Radu Bogdan. Tabloul a aparținut colecției Mariei Yarka și ulterior celei deținute de Horea Zaharia.

Lucrarea "Trandafiri sălbatici", de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată la Licitația de Toamnă din 2010 a Artmark pentru suma de 52.500 de euro. Lucrarea provine din celebra colecție clujeană Dr. Leon Daniello, fondatorul pneumoftiziologiei românești. Dr. Leon Daniello a înființat primul dispensar din România și unul dintre primele din Europa (1926), organizând și primul dispensar TBC (1928). Clinica clujeană de ftiziologie îi poartă numele. Opera este reprodusă în Catalogul Colecției Daniello, Cluj-Napoca, 2010, și este clasată în categoria "Fond" a Patrimoniului național cultural mobil, din ianuarie 2011.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7826 secunde