DOLIU PRINTRE ARTIȘTI! S-a stins din viață unul dintre cei mai renumiți compozitori

700
DOLIU PRINTRE ARTIȘTI! S-a stins din viață unul dintre cei mai renumiți compozitori - deces141994424614353346101436510-1475673089.jpg

Articole recomandate

Rod Temperton, compozitorul britanic care a compus hit-urile lui Michael Jackson "Thriller" și "Rock With You", dar și melodii pentru Aretha Franklin sau Quincy Jones, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, după ce a pierdut bătălia cu cancerul, informează BBC.



Rod Temperton, unul dintre cei mai de succes compozitori britanici de muzică pop din toate timpurile, a murit la vârsta de 66 de ani după o luptă de scurtă durată cu cancerul.

Talentatul compozitor a compus muzica hit-urilor lui Michael Jackson "Off the Wall," "Rock With You," "Thriller," "Baby Be Mine", "Burn This Disco Out" și "The Lady in My Life".

Albumul Thriller s-a vândut în peste 30 de milioane de copii în SUA și continuă să fie vândut în peste 100.000 de exemplare anual.

Temperton a mai compus melodii pentru Anita Baker, Aretha Franklin, The Brothers Johnson, George Benson, Herbie Hancock, James Ingram, Michael McDonald și Quincy Jones — alături de care Temperton a scris muzica albumului solo "The Dude".

Primul hit al lui Temperton a venit în calitate de cofondator și pianist al trupei funk/disco Heatwave, pentru care a scris o serie de single-uri inclusiv celebrul "Boogie Nights".

Moartea lui Rod Temperton a fost anunțată miercuri, de Jon Platt, președintele și directorul executiv al casei de discuri Warner/Chappell: "Rod Temperton, compozitor și muzician britanic, a murit săptămâna trecută la vârsta de 66 de ani în Londra după o scurtă și intensă luptă cu cancerul. Înmormântarea sa a fost una privată. Era cunoscut ca Omul Invizibil. El a fost compozitorul unor cântece de succes precum "Thriller", "Off The Wall", "Rock With You", "Give Me The Night", "Sweet Freedom", "Always & Forever" și "Boogie Nights", a declarat Platt.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Fructe proaspete și pentru preșcolari
Pagina a fost generata in 1.4524 secunde