Doliu în educația constănțeană. A murit profesorul Gheorghe Vernic

1436
Doliu în educația constănțeană. A murit profesorul Gheorghe Vernic - doliu465x215copy-1599496091.jpg

Articole de la același autor

Colectivul Liceului Teoretic "Ovidius" este în doliu, după ce profesorul de matematică Gheorghe Vernic, un dascăl extrem de apreciat în județul Constanța, a trecut la cele veșnice.

"În cei 40 de ani de carieră didactică a domnului profesor Vernic, sute de elevi au învățat să iubească matematica la orele sale, sute de elevi au gustat din echilibrul și rigoarea lecțiilor sale, sute de elevi i-au cerut și ascultat sfatul și îndrumările. Din zecile de generații la care a predat, s-au desprins olimpici naționali și internaționali. Mulți dintre elevii săi au urmat o carieră didactică, alegându-și-l ca model", au declarat reprezentanții liceului.

Reputatul cadru didactic și-a desfășurat activitatea în cadrul instituției și ca director adjunct, între anii 1971-1978 și apoi ca director (1978-1990).

Gheorghe Vernic a deținut și funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța în perioada 1993-1997.

De asemenea, el a fost cel care a înființat primele clase de informatică din județul Constanța, a dezvoltat baza materială (amfiteatrul, laboratoare noi, sala de sport, sala de gimnastică), a atras în liceu cadre didactice de valoare cărora le-a indus și cultivat devotamentul față de școală.

XXX

Gheorghe Vernic a fost nu numai un profesor de matematică de excepție, dar și un mare iubitor și susținător al sportului constănțean.

"Profesorul Vernic face parte din categoria oamenilor de mare valoare pe care i-a avut sportul constănțean. Un om cu forță și suflet mare, care a ajutat discret, cu vorbă puțină și treabă multă, fără să ceară ceva în schimb. A susținut sportul constănțean, baschetul în mod special.

Din păcate, încet-încet, unul după altul, oamenii de valoare ai sportului constănțean se duc unul după altul… Urcă la Ceruri, Dumnezeu are nevoie de cei mai buni.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a transmis prof. Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9316 secunde