Doi puști de la Colegiul "Regina Maria" joacă în noul film al Florinei Titz

2156
2
Doi puști de la Colegiul
După succesul pe care l-a avut cu filmul "Trip", lansat anul trecut, și care s-a bucurat de reacții pozitive din partea presei și a specialiștilor, Florina Titz regizează un nou film, intitulat "Orange Milk". Filmările au început la începutul lunii iulie și s-au desfășurat în Constanța, Eforie Nord, dar și în zonele dintre cele două orașe.
Protagoniștii filmului sunt Adrian Drăgănescu și Alex Ilașcu, primul dintre ei fiind cunoscut publicului constănțean pentru interpretarea rolului Kostea din spectacolul "Pescărușul", montat de Ioan Cărmăzan la Teatrul de Stat. Celor doi li se alătură "doi puști geniali", George Foca și Cosmin Dragomir, elevi la Colegiul Național de Artă "Regina Maria": "Am lucrat cu Adi Drăgănescu și Alex Ilașcu, și cu alternativele lor din copilărie, George Foca și Cosmin Dragomir - niște puști geniali de la Liceul de Artă. Pe Adi l-am văzut în "Pescărușul" la Constanța și în spectacolul "E doar sfârșitul lumii", de Radu Afrim, iar pe Alex l-am văzut întâmplător într-o poză și am știut că este 100% compatibil cu personajul", ne-a spus Florina Titz.
În "Orange/Milk" se accentuează complexitatea relațiilor interumane, introspecția și autenticitatea în căutarea sensului: "«Orange/Milk» spune o poveste despre prietenie, maturizare, nostalgie și o stare de grație cu care ne întâlnim foarte des în viață. Urmărind etapele unei transformări începute încă din copilărie, povestea propune o diacronie a finalizării unui proiect, a atingerii unei concluzii, a găsirii unui sens și a unui sfârșit inevitabil.
Totul este înfășurat într-un fel de melancolie, dar și de un calcul rece și de dialoguri cizelate, de parcă și ceea ce ne este oferit trece prin lentila subiectivității celor două personaje principale: Alex și Damian. Ei sunt niște tineri care își cultivă o perfecțiune aproape deranjantă - genul de oameni care mănâncă sănătos, conduc mașini scumpe, au gagică, job, fac jogging.
În spatele acestei perfecțiuni și a unei integrări sociale perfecte, se ascunde, totuși, un hobby / o ocupație ce dă în patologic: se uită la oameni, îi spionează, îi analizează, îi surprind în fotografii și video-uri, stau ore în șir cu binoclul pe plajă. Gestul obsesiv de a te uita la oameni contrastează în speță cu modul lor de viață calculat, îngrijit.
Filmul explorează relația dintre acești doi oameni - ce ține la fel de mult de distanță, cât și de apropiere, de la iluzia unei copilării utopice la lumea adultă și convențiile inerente ce trebuie mereu înlăturate pentru a păstra o autenticitate a firii ", a spus regizoarea.
Florina Titz lucrează, de asemenea, la un serial, intitulat "Daidaiiro", primul episod fiind deja lansat online, în SUA. Episoadele vor avea maxim două minute, centrându-se pe viața unui "băiat obsedat de desene animate și fascinat de culori și forme": "Orice din viață i se pare interesant - o brichetă, forma unei crevase, culoarea unui fruct", ne spune Florina
Titz despre personajul pe care l-a creat. "Daidaiiro" poate fi urmărit pe site-ul http://www.vimeo.com/4606073.

"Orange/Milk"
Regia: Florina Titz
Regizor secund: Marian Adochiței
Scenariul: Florina Titz, Laura Iancu
Director de imagine: Laura Iancu
Make up artist: Ana Nache

Comentează știrea

FtefELvRyrJbyR
5 septembrie 2014
nBrOtCNXVSpOk

26fpAs psvocqvthrst, [url=http://zxjchbeaodrz.com/]zxjchbeaodrz[/url], [link=http://idtfpmyspigz.com/]idtfpmyspigz[/link], http://clfhvujzqkti.com/

kywtwie
8 septembrie 2014
qPc3xa iqfmhudvzlnj, [url=http://vawckeeifexj.com/]vawckeeifexj[/url], [link=http://riijpmjpxhbv.com/]riijpmjpxhbv[/link], http://eeprkwtujlpp.com/

qPc3xa iqfmhudvzlnj, [url=http://vawckeeifexj.com/]vawckeeifexj[/url], [link=http://riijpmjpxhbv.com/]riijpmjpxhbv[/link], http://eeprkwtujlpp.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9089 secunde