Directori "executați" pe capete, cu dreptatea în brațe. "Sunt lucruri nefirești. Puteau să reacționeze..."

13404
21
Directori

Articole de la același autor

Pentru încă o săptămână, Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" va mai fi locul de fericire sau… maximă tristețe al candidaților la concursul pentru funcția de director și director adjunct, mulți dintre ei picând la ceea ce părea să fie cea mai ușoară probă: evaluarea CV-ului.

La o săptămână de la declanșarea probelor orale am numărat 36 de respinși. De la o zi la alta asistăm cum directori cunoscuți în sistem pică această probă și pe bună dreptate se întreabă de ce nu li se iau în calcul actele doveditoare care nu au reușit să fie încărcate pe platforma special creată.

Ieri, prof. Mitică Iosif, lider sindical prezent activ la interviuri, afirma că mulți candidați nu au încărcat documentele necesare pentru a acumula punctajul prevăzut de metodologie adăugând că au existat niște documente obligatorii prin care se certifică faptul că acel candidat se încadrează în concurs. Întrebat de ce a existat o derogare în cazul anumitor candidați care nu încărcaseră documente pe platformă, iată ce ne-a răspuns: "Mulți dintre colegii noștri s-au legat de acea derogare de câteva ore dată de minister, dar care s-a referit la documentele încărcate greșit pe platformă. De exemplu, au fost documente scanate foarte prost și nu se vedeau semnături, ștampile și nu exista vreo garanție că este document real și legal. Cei respinși, zilele acestea, fie nu au încărcat pe platformă suficiente documente sau au încărcat documente care nu sunt relevante pentru criteriile din metodologie, astfel încât să poată obține punctaj".

Ce schimbări vrea să propună sindicatul

Totuși, dacă acești candidați au la ei documentele pe care nu au reușit să le transmită, de ce nu se iau în calcul? "E adevărat, dar metodologia spune că se evaluează ceea ce există pe platformă. Și aici este o scăpare a ministerului. De altfel, noi strângem în acest moment puncte de vedere și contabilizăm situațiile nefirești și vom solicita clarificarea multor aspecte, pe care vrem să le aducem la cunoștința ministerului la final. Pentru a se ține cont la următorul concurs care, conform Legii educației naționale, ar putea avea loc chiar anul viitor, în lunile martie-aprilie", a declarat același lider.

Se va cere ca evaluarea CV-ului să fie programată prima probă, astfel încât să meargă la testarea scrisă doar cei care au promovat. "Vom propune și modificarea punctajului anexa 3, pentru că e nefiresc să dai un punct pentru doctorat, în condițiile în care sunt relativ puțini colegii din învățământul preuniversitar care au acest titlu. Să dai un punct pentru stagii de formare în străinătate, în condițiile în care sunt la fel de puțini colegii care merg în vizite de studiu. Și dacă nu are nici studii postuniversitare din start a pierdut trei puncte fiind la limita notei 7. Încă un criteriu de 0,25 pierdut și nu mai poate merge mai departe. Dar aceste lucruri au avut timp și candidații să le sesizeze atunci când a apărut metodologia în dezbatere publică. Puteau să reacționeze, să se coalizeze. Acum sunt supărați pe grilă, că nu-i avantajează punctajul!", a mai adăugat același interlocutor.

Ministerul cere dovada!

Pe de altă parte, consilierul ministrului Educației, Mirabela Amarandei, a declarat pentru "Cuget Liber" că nu poate fi invocat faptul că platforma nu a funcționat și respectivii candidați au trimis documentele și nu au fost înregistrate. "Teoretic, ar trebui să dovedească faptul că le-au înscris pe platformă și s-au trezit fără ele. Pe de altă parte, metodologia specifică faptul că în cazul în care un document nu este încărcat pe platformă el nu mai poate fi adus ulterior. Și vorbim de cele care să ateste studiile sau parcursul profesional", a mai precizat consilierul ministrului.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Vasile
26 octombrie 2016
Nea Mitica...

Hai la multi ani dumitre.. In alta ordine de idei, iar te bagi in seama ? Tu ar trebui sa te bagi in pamant cand e vorba de numiri si concursuri. Nu ai miscat un deget si ai fost partas, cu echipa ta, la toate magariile din ultimii ani. Tie chiar nu iti este rusine de tine ? Apropos, oglinda ai ? Poate ar fi cazul sa faci un raport PUBLIC incepand cu 2012 cu realizarile sindica(ca)tului pe care cu onor il conduci, sa vada si membrii vostri pentru ce dau banii. Bai, si voi ati contribuit din plin la ce se intampla acum in preuniversitar, asa ca, mucles. Oameni de nimic ce sunteti...

coleg
26 octombrie 2016
comisii concurs

Domnule prof. Mitică Iosif, lider sindical,ce parere aveti despre constituirea comisiei de concurs ,care nu respecta metodologia.Fac aici referire la membrii din unele unitati scolare, care au fost propusi/ numiti/schimbati doar la propunerea directorilor la intelegere cu ISJ-ul.

Vasile
26 octombrie 2016
te-ai trezit si tu..

Ce naiba pui astfel de intrebari lui mitica ? Chiar crezi ca o sa-ti raspunda vreodata ? Asta nu ar spune ceva impotriva stapanilor lui (cei din inspectorat evident) ca doar nu e fraier. O duce atat de bine pe banii vostri si nu are nevoie sa isi faca probleme... Iar mascarada cu sindicatul e vrajeala maxima. Sindicatul NU EXISTA. E doar o structura anexa a ISJ-ului pentru a respecta paritatea din metodologie. In rest, desert...

Răspuns la: comisii concurs
Adăugat de : coleg, 26 octombrie 2016
Domnule prof. Mitică Iosif, lider sindical,ce parere aveti despre constituirea comisiei de concurs ,care nu respecta metodologia.Fac aici referire...
profesor
26 octombrie 2016
RUSINE

Nu este corect ceea ce se intampla! De ce nu sunt luate in calcul documentele doveditoare chiar daca nu le ai pe platforma??? De ce au fost primiti in concurs directorii si li s-a dat aviz favorabil daca nu aveau toate documentele incarcate? Rusine sindicatului care nu a facut nimic!!!

un grup de cadre didactice
26 octombrie 2016
validare concurs

Domnule prof. Mitică Iosif, lider sindical,va rog intrebati-l pe domnul jurist daca conursul poate fi validat, in situatia in care comisia de concurs la o unitate scolare nu a fost constituita conform metodologiei.Cum trebuie procedat?

eu
27 octombrie 2016
sindicat, jurist?!

Care jurist?! Prostul ala cu pantofi lacuiti care nu stie cum il cheama cu buletinul in mana?...Vai de mama noastra, daca asteptam sa ne reprezinte 'sindicatul" ne mananca cainii....Astia nu stiu decat sa ne fure banii...

GiAna
27 octombrie 2016
Directori ,, EXECUTAȚI "

1. Sindicatul nu lucrează pentru directori ( așa ni s-a transmis de jurist) ci de angajați, deși directorilor li se oprește cotizația de MEMBRU DE SINDICAT ! Ar fi trebuit să fie primul care sesizează toate viciile de procedură ale acestui ordin de ministru!!! 2. Dacă proba nr. 2 este evaluarea CV-ului, atunci să-mi evalueze CV-ul pe care eu l-am completat pe platformă și unde am scris despre toate responsabilitățile la nivel de unitate , despre toate cursurile de formare, despre toate conferințele la care am participat, simpozioanele, despre toate proiectele inițiate, coordonate , etc și nu numai CEEA CE A DORIT ministerul !( și se știe de ce !) 3. Prin metodologia băgată pe gât în data de 12 septembrie de fapt s-a dorit din start ,, execuția" a cât mai multor directori , au prevăzut și s-au folosit de timpul foarte scurt, de stresul fiecărui candidat la încărcarea documentelor, tocmai pentru a se face greșeli... multe greșeli din partea candidaților. Aș merge până acolo încât aș spune că eu, personal m-am simțit hărțuită moral acest lucru provocându-mi stres psihic și emoțional datorat tocmai timpului prea scurt, obligațiilor și responsabilităților de serviciu dintr-o perioadă a anului școlar foarte încărcată. 3. Ministerul nu a dorit să cunoască adevărata muncă a unui director de școală și a demonstrat că nu cunoaște atribuțiile și responsabilitățile ce decurg din lege : președinte CA, coordonator CEAC, președinte Consiliu profesoral, președinte comisia de curriculum, etc... pentru toate astea trebuia să primim acel amărât de punctaj de 0,25 p. 4 . Acest concurs a arătat următorul lucru : dacă într-o carieră de 20-30 ani ai un masterat, dacă ai participat la o conferință de oriunde dar nu din țară( deși este conferință internațională ! ) , dacă ai un curs în management, dacă mai ai și două articole publicate, două participări la proiecte - este de ajuns să devii un DIRECTOR de școală f.f.f. bine pregătit ! Eu am pretenția să spun că nu este așa: competențele unui bun director nu se măsoară întotdeauna prin asta, ci prin rezultatele pe care le are unitatea, prin prestigiul creat în comunitate, prin aprecierea beneficiarilor , prin felul în care-i motivezi pe oameni să-și pună ce au mai bun în slujba învățământului. Dar, într-o lume în care totul este cu sus-n jos, cine și de ce să mai recunoască asta ????

Pentru GiAna
27 octombrie 2016
DIRECTOR de școală f.f.f. bine pregătit !

,,DIRECTOR de școală f.f.f. bine pregătit "?! este acela care slujeste orbeste stapanele de la ISJ .Vezi directori detasati la unele scoli,titulari la alte scoli.(sc.28 ,etc.)

Profesor
27 octombrie 2016
Concurs

Foarte bine, domnilor/doamnelor colegi/colege. Eu va inteleg supararea. Poate si alti colegi. Grosolaniile unora, nu. Sunt de moda veche, cadru didactic format si educat inainte de 89. Suntem educatori, deci ar trebui sa avem intelepciune, cunoastere si decenta. Sa fim exemple de genul asa da, nu asa nu. Directori executati spune articolul. Iar voi ati gasit vinovatii. Dar cum si cine ii executa pe candidati ? Cine a stabilit regulile jocului si il arbitreaza ? Metodologia ministerului, comisia inspectoratului, a scolii si a administratiei publice, nu-i asa ? Dar cei de mai sus nu pot fi gasiti vinovati, asa ca, firesc, altcineva trebuia sa fie. Nu putem fi nici corecti, nici obiectivi, este clar. Problemele care apar in scoala nu acolo trebuiesc rezolvate ? Pentru ca ne lipseste curajul dam vina pe altii. Chiar si in regimul comunist in cancelarie eram mai uniti si mai demni. Timpul a fost scurt, candidatii stresati. Asa a fost. Am vazut la mine in scoala. Dar nici unul nu a protestat. Toti au asteptat rezolvarea problemei lor de catre oricine altcineva, au sperat ca se va rezolva, dar ei nu au facut nimic. Nu putem supara structurile ierarhic superioare. nu ? Este mai usor sa cautam alti vinovati si sa ramanem anonimi. Pacat. .Sa ne fie evaluat CV-ul, spune cineva, pentru ca acolo scrie tot ce am facut ? Dar intr-un CV putem scrie orice. Vrute si nevrute. Corect ? Nu este nevoie si de documente care pot dovedi ca am facut cu adevarat ce scrie in CV ? Daca oricine altcineva ar veni la voi cu un CV i-ati cere sau nu documente doveditoare ? Si inca ceva> candidatii la functiile de director sunt membri ai celebrei comisii nationale aa expertilor in management. Se intreaba cineva cum au reusit sa patrunda in acel corp de experti oameni care acum nu iau punctajul minim la CV ? Documentele sunt cam aceleasi. Merita cercetat acest subiect.

GiAna
27 octombrie 2016
pentru profesor

Nu m-am făcut înțeleasă : 1.CV putea fi verificat cu actele în original ! Asta am și dorit ! 2. Nu am așteptări de niciun fel ! 3. Nu vreau să-mi rezolve nimeni, nimic ! 4. De unde știți că nu am protestat ? Chiar de față cu comisia și cu ,, Observatorul,, ministerial... 5. La primele ediții ale celebrei comisii de experți în management au fost criterii foarte stricte... acum, este adevărat intră și cine nu vrea... 6. Eu nu am făcut prin acest comentariu decât să -mi spun părerea față de acest concurs și față de sindicatul care nu-i apără nici pe anjați, darămite pe directori ! 7 Nu caută nimeni vinovați, vinovații sunt acolo, în umbră, sus puși !

Răspuns la: Concurs
Adăugat de : Profesor, 27 octombrie 2016
Foarte bine, domnilor/doamnelor colegi/colege. Eu va inteleg supararea. Poate si alti colegi. Grosolaniile unora, nu. Sunt de moda veche, cadru...
21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.3835 secunde